Тонкі млинці-Налисники з сиром на молоці

Як зробити Тонкі млинці-Налисники з сиром на молоці рецепт простий. Всім доброго п’ятничного вечора👋! Побалуйте на вихідних свою сім’ю дуже смачними НАЛИСНИКАМИ! Всі вам скажуть велике спасибі 🙏🏻. Налисники — це млинці з начинкою, блюдо, яке виготовляється з прісного яєчного рідкого тіста на гарячій сковороді. Млинчики подають з різними закусками, сметаною, і начиненими варенням, грибами, м’ясом, ягодами, домашнім сиром, родзинками, вареними крупами, риб’ячою ікрою. Налисники-тоненькі млинці, які печуть для страви з начинкою, це не самостійне блюдо. Готую їх раз 10 точно, ось тільки сьогодні вдалося зробити фото 😀розлітаються дуже швидко.

Інгредієнти

Тісто: 250 мл молока;250 мл води(окріп);50 г сл.масла;1 ст. л. цукру;1/3 ч. л. солі;5 яєць С0(1 жовток для начинки);280 г просіяного борошна

Начинка: 500 г сиру(9%);3-4 ст. л. цукру(за смаком);10 г ван.цукру; жовток.

Тонкі млинці-Налисники з сиром на молоці покроковий рецепт

1. Начинка: Всі інгредієнти перемішати безпосередньо перед тим, як завертати блины.
2. В теплому молоці розпустила масло. Віночком розбовкала яйця з сіллю (НЕ ЗБИВАТИ!) до однорідності. Далі цукор і тепле!!! молоко з маслом, перемішала. Додала борошно, перемішала. Тісто варто добре вимісити до однорідності і гладкості, щоб не було жодної грудочки. Це важливо! Міксер НЕ використовуємо. Після тонкою цівкою влити окріп, при цьому постійно перемішуючи тісто венчиком.
3. Консистенція рідка. Тісто залишити в спокої на 30 хв. ⠀ Сковороду змастила 1 раз раст. маслом. У мене антипригарна, Ø18 див. Пекла млинці на помірному вогні з двох сторін. Після першого млинця тісто ще трохи розбавила окропом. Млинці повинні бути світлими, з ледь легким рум’янцем. Як тільки по краю млинець відокремлюється від сковорідки і тісто стало матовим, то можна вже переворачивать.
4. Після нічим не змащувати. Вони не склеюються між собою. ⠀ На готовий млинчик виклала трохи більше 1 ч. л. начинки, згорнула конвертиком. Після обсмажила на сл. олії з двох боків до румянчика. Приємного аппетита!