Мусака з фаршем баранини, баклажанами, картоплею і сирним соусом

Класична Мусака запіканка з фаршем баранини, баклажанами, картоплею і сирним соусом простий рецепт в духовці. Восени хочеться насичених і теплих страв, і під цей опис ідеально підходить грецька мусака!

Інгредієнти

М’ясний соус:
▫️500 гр фаршу баранячого або яловичого
▫️1 цибулина
▫️1 зубчик часнику
▫️2 ст. л. оливкової олії
▫️1 ст. л. вершкового масла
▫️2 гілочки розмарину
▫️¼ ч. л. кориці
▫️⅛ ч. л. чорного перцю
▫️⅛ ч. л. гвоздики
▫️1 лавровий лист
▫️1 ст. л. томатної пасти
▫️300 гр томатної пасати
▫️Сіль

Овочі:
▫️2 великі картоплини
▫️2 великих баклажана
▫️Сіль
▫️Рослинна олія

Соус морнэ (сирний):
▫️50 гр вершкового масла
▫️50 гр борошна
▫️600 мл молока
▫️Сіль
▫️Чорний перець
▫️Мускатний горіх
▫️80 гр сиру (пармезан, російський)

Мусака з фаршем баранини, баклажанами, картоплею і сирним соусом покроковий рецепт

1. М’ясний соус:
Нарізаємо цибулю і часник. На суміші масел на помірно сильному вогні обсмажуємо цибулю пару хвилин, додаємо часник, потім фарш і приправи. Далі сіль, томатна паста і пасату, доводимо до кипіння і готуємо в духовці при 100-120°C пару годин. Після прибираємо жир з м’ясного соусу, весь, який сможете.

2. Овочі:
Нарізаємо картоплю і баклажани скибочками товщиною 3 мм Скибочки баклажана солимо і залишаємо на 30 хвилин, потім витираємо рушником. Розігріваємо велику кількість рослинного масла до 170-180°C.

3. Обсмажуємо баклажани і картоплю з кожного боку до рум’яності. Викладаємо на решітку або на паперові рушники, щоб позбутися від зайвого масла.

4. Соус морнэ (сирний):
Розтоплюємо вершкове масло на розум. сильн. вогні. Додаємо борошно, нагріваємо хвилину. Вливаємо тепле молоко. Додаємо сіль і спеції. Нагріваємо соус до кипіння, постійно збиваючи вінчиком. Знімаємо з вогню і додаємо натертий сир. Пару ложок сирного соусу додаємо до м’ясного соусу.

5. інгредієнти Викладаємо у форму в такому порядку: картопля, баклажани, м’ясний соус, баклажани і соус морнэ.

6. Посипаємо сиром. Випікаємо 45-50 хвилин при температурі 180°C або поки мусака не зазолотиться зверху. Готової мусаки даємо постояти 40 хвилин і насолоджуємося!

Відео рецепт 👇