червона риба Запечена сьомга в соєвому соусі в духовці

Сьогодні ви приготуємо разом з вами, смачну сьомгу в азіатському стилі. Запечена червона риба сьомга в соєвому соусі в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

🔹Сьомга – 5 великих стейка.,
🔹Рис для гарніру.,
🔹Огірок – 2 великих.,

Для рибного маринаду:
🔹Соєвий соус – 100 мл,
🔹Оливкова олія – 4 ст. л.,
🔹Чилі – за смаком.,
🔹Часник – 4 зубчики.,
🔹Сік лимона – 2 ст. л.,
🔹Мед – 2 ч. л.,

Для маринаду огірків:
🔹Рисовий оцет – 30мл.,
🔹Цукор – 1ч.л.,
🔹Сіль – 1 год.л.,
🔹Кунжутне масло – 1ст.л.,

червона риба Запечена сьомга в соєвому соусі в духовці покроковий рецепт

1. Спочатку готуємо маринад, в чаші з’єднуємо всі інгредієнти, і перемішуємо. Сьомгу занурюємо в маринаді, і залишаємо маринуватися на 1 годину (постійно потрібно перевертати, щоб рівномірно промаринувалася). Час маринування залежить від товщини стейків, у мене вони були крупные.

2. Поки риба маринується відварюємо рис. В рис я додала масло і сіль і готувала до готовності. Рибу перекладаю в форму для запікання, і відправляємо в духовку приблизно на 17 – 20 хвилин, готуємо мої температурі 200°, час залежить від товщини стейков.

3. А тепер приготуємо огірочки, до огірків додаємо маринад, маринад готується дуже легко, просто потрібно з’єднати всі інгредієнти, і трохи підігріти , я гріла в мікрохвильовці, щоб цукор і сіль растворились.

4. Додаємо кунжутне масло, акуратно перемішуємо і залишаємо маринуватися хвилин на 15. При подачі готову страву посипаємо зеленню і кунжутом, і подаємо до столу.

Відео рецепт 👇