Муссовый торт «Полуниця з вершками»

Як смачно зробити Муссовый торт «Полуниця з вершками» простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже простий, легкий і ніжний торт!🍓

Інгредієнти

Мигдальний бісквіт
•Яйце 1 шт
•Цукор 50 гр
•Сіль-щіпка
•Борошно пшеничне в/с 40 гр
•Борошно мигдальний 30 гр

Полуничне конфі
•Пюре полуниці 150 гр
•Цукор 60 гр
•Пектин NH 2 гр

Полуничний мус
•Пюре полуниці 200 гр
•Цукор 80 гр
•Желатин 7 гр (Замочити)
•Вершки 33-35% 200 гр

Муссовый торт «Полуниця з вершками» покроковий рецепт

1. Мигдальний бісквіт.
Яйце збити з цукром і сіллю в щільну і світлу масу. Борошно змішати з мигдальною борошном і просіяти у яєчну суміш. Акуратно перемішати і вилити тісто в коло діаметром 16-17 див. Випікати 160 °C | 15-20 хвилин|Верх/Низ. Готовий бісквіт обрізати потрібної форми за допомогою вирубки(в комплекті з силіконовою формою) і заморозити. За бажанням можете додати хрусткий слой.
2. Полуничне конфі
Пектин змішати з цукром, пюре нагріти до появи пари. Всипати «дощиком» цукор з пектином, одночасно перемішуючи пюре віночком-варити 1 хвилину. Залити конфі у форму (У мене форма «Truffles») і прибрати в морозильну камеру.

3. Полуничний мус
Пюре уварити з цукром (не більше 1 хвилини, зняти з вогню і відразу додати набряклий желатин. Дати охолонути до 40°C. Збити вершки до зникаючого сліду від віночків. Змішати пюре з сливками.

4. Збірка торта:
У форму влити половину мусу і отстучать. Додати кульки замороженого конф. Укласти поверх мигдальний бісквіт і прибрати заготовку в морозилку мінімум на 6-8 годин. Готовий торт покрити будь-глазур’ю або велюром.

Відео рецепт 👇