Сьогодні говоримо печиво Мадлен – м’яке, смачне і дуже популярне зараз печиво. Ми приготуємо відразу 2 смаку – ванільні і шоколадні. Як зробити М’яке печиво Мадлен класичне і шоколадне рецепт простий в духовці. Вірніше, я б назвала це не печивом, а бісквітом.
Такі маленькі бисквитики, які можна робити абсолютно будь-яких смаків: з цитрусовими, з матчу, з лавандою, з горіхами, маком, шоколадні, ванільні, далі тільки ваша фантазія! Мадлен можна покрити шоколадом і посипати горішками, сублимированными ягодами, кокосовою стружкою і т. д. І моє улюблене – тісто готується за 5 хвилин! А випікаються Мадлен всього 10 хвилин! Склад тіста – самі доступні продукти. Моя рекомендація: використовувати хороші форми з тефлоновим покриттям.
Такі маленькі бисквитики, які можна робити абсолютно будь-яких смаків: з цитрусовими, з матчу, з лавандою, з горіхами, маком, шоколадні, ванільні, далі тільки ваша фантазія! Мадлен можна покрити шоколадом і посипати горішками, сублимированными ягодами, кокосовою стружкою і т. д. І моє улюблене – тісто готується за 5 хвилин! А випікаються Мадлен всього 10 хвилин! Склад тіста – самі доступні продукти. Моя рекомендація: використовувати хороші форми з тефлоновим покриттям.
Інгредієнти
печиво Мадлен 2 смаку:
На 24 шт:
Яйця – 85 р
Молоко -12 р
Сіль – 0,5 р
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Цукор – 80 р
Мед – 10 г
Борошно пшеничне – 80 г
Крохмаль кукурудзяний – 10 г
Розпушувач – 3 р
Масло вершкове – 106 р
Випікати при 180С 9-10 хв
Шоколадні Мадлен 24 шт:
Яйця – 80 р
Молоко – 10 г
Мед – 10 г
Цукор – 74 р
Сіль – 0,5 р
Борошно – 82 р
Крохмаль кукурудзяний – 8 р
Какао-порошок – 18 р
Розпушувач – 3 р
Масло вершкове – 100 г
М’яке печиво Мадлен класичне і шоколадне покроковий рецепт
1. Всі інгредієнти кімнатної температури. Змішати яйця з молоком віночком. Додати мед і ваніль, перемішати. Всі бажаємо віником і перемішуємо з середини до країв, щоб не наситити тісто бульбашками повітря. Далі додавати просіяні сухі інгредієнти і акуратно перемешиваем.
2. В останню чергу додаємо розтоплене вершків масло. Тісто має бути гладким і глянсовим, досить рідким. Переливає в кондитерський мішок, відрізаємо носик 5 мм. Форми попередньо потрібно змастити вершковим маслом. Наносимо тісто на 2/3.
3. Ставимо в розігріту до 200С духовку, закриваємо і знижуємо температуру до 180С. Випікаємо 9-10 хв. Дістаємо і одразу кожен бісквіт повертаємо у клітинках для остигання. Ванільні присипка пудрою. А шоколадні я покрила шоколадом.
4. Готово!