Як смачно зробити М’яке печиво на кефірі в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже смачне, м’яке і дуже просте у приготуванні печиво😊
Інгредієнти
КБЖУ на 100 г 328/6/11/51
Кефір – 200 мл
Яйця – 2 шт.
Цукор – 80 р
Щіпка солі
Рослинне масло – 100 мл
Борошно – 550 г(+/-)
Розпушувач – 1 ч. л
Цукор для посипання – 2 ст. л
М’яке печиво на кефірі покроковий рецепт
1. До теплого кефіру додати яйця, цукор, сіль і масло. Перемішати віночком. Просіяти борошно разом з розпушувачем. Спочатку розмішати лопаткою, потім вимісити тісто руками. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, у мене пішло рівно 550 г.
2. Тісто має бути м’яким і липким. Робочу поверхню змастити краплею олії, викласти тісто і розкачати його в прямокутний пласт товщиною приблизно 0,8 мм.
3. Зверху посипати цукром, качалкою трохи втиснути цукор в тісто. Нарізати на квадратики, перекласти на деко і випікати при 180 градусах 15-20 хвилин. Приємного аппетита.
Відео рецепт 👇