мясна Лазанья

Як смачно зробити м’ясна Лазанья проста покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. М’ясна Лазанья майже справжня (з невеликим секретом 😁).

Інгредієнти

– фарш 500 гр. (бажано яловичина, але можна і інший)
– лук 1 шт.
– морква 1 шт.
– часник 2 зубчики
– олія оливкова 3 ст. ложки
– масло вершкове 35 гр.
– борошно 35 гр.
– молоко 1/2 літра
– сир моцарелла або подібний 140 гр.
– томатна паста-1,5 ст. ложки
– сіль 2 ч. ложки
– перець мелений 1/2 ч. ложки
– італійські трави 1 ч. ложка
– базилік сухий 1/2 ч.ложки
– мускатний горіх 1/4 ч. ложки
– лаваш тонкий вірменський 3 листа

м’ясна Лазанья покроковий рецепт

1. Готуємо: Починаємо з соусу болоньєзе. У сковороді пасеруємо цибулю і моркву до м’якості. Додаємо 1 ч. ложку солі, мелений перець. Обсмажуємо разом з фаршем, розбиваємо грудочки. Додаємо суміш італійських трав і часник, перемішуємо. Додаємо томатну пасту, трохи обсмажуємо все разом. Заливаємо врівень водою, перемішуємо. Вогонь зменшуємо і тушкуємо під кришкою 20 хвилин. Тим часом готуємо соус бешамель.

2. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно 1 хвилину. Додаємо 1 ч. ложку солі і мелений мускатний горіх. Вливаємо гаряче(!) молоко і, безперервно заважаючи, даємо закипіти. На мінімальному вогні уварюємо пару хвилин до густоти кефіру. З лаваша вирізаємо 5-6 аркушів за розміром форми для запекания.

3. На дно форми наливаємо трохи соусу болоньєзе (лише б покрило дно). Кладемо лист лавашу, знову трохи червоного соусу. На нього пару ложок бешамеля – не розмазуючи, просто капаємо – і зовсім трішки тертого сиру. Повторюємо шари, намагаючись розрахувати, щоб начинки вистачило на всі листи. По

4. останній лаваш змащуємо тільки всім іншим соусом бешамель і посипаємо всім сиром і трохи базиліком. Запікаємо при 200 градусах приблизно 15 хвилин (поки сир не зарум’яниться) Керамічний та скляний форму ставимо в духовку, нагріту не більш ніж до 100 градусів, інакше лопнет.