Біф веллінгтон

Як смачно зробити Біф веллінгтон простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. пропоную вам зберегти собі в закладки і приготувати один з моїх улюблених святкових страв. Зазвичай я готую на Новий рік, але в цьому році пропустив, бо було що їсти 😅 БІФ ВЕЛЛІНГТОН ЗА 30 ХВИЛИН 👨🍳⏰

Інгредієнти

🥩яловичина (биток/вирізка) – 400-500гр.
🍄Гриби (печериці/ерінгі)-200гр.
🧅Цибуля (ріпчаста)-1средн.шт.
🧄Часник-3 зубч.
🌿Темьян/розмарин-3-4 гілочки
🥟 тісто (слойон. дрожжев.)-1упак (500гр.)
🥚 Яйце (жовток)-2 шт.
🥓Бекон (сырокопч.)-150гр.
можна хамон/прошутто як у мене
🍶Оливкова олія-20мл
🧈Вершкове масло-50гр.
🧂Сіль, перець за смаком

Біф веллінгтон покроковий рецепт

1. Зачищаємо м’ясо від плівок. Солимо, перчимо. Цілим шматком обсмажуємо з усіх боків по 2 хв. на оливковій олії, з додаванням часнику, розмарину і вершковим маслом. Гриби подрібнити і обсмажити на вершковому маслі цибулею і часником. На харчову плівку викладаємо тісто, хамон, зверху накладаємо готові шампиньоны.

2. Зверху печериць по центру викладаємо м’ясо і замотуємо в рулетик 😅 щільно! Переводимо в морозилку на 20 хв. Дістаємо, знімаємо плівку. Змащуємо яєчним жовтком. Робимо гарні надрізи на тесті акуратно, щоб не прорізати до начинки.

3. Застеліть форму для випічки пергаментним папером. Заздалегідь розігрійте духовку 180′ і випікайте Біф Веллінгтон 30 хв. Виймаємо з духовки і даємо відпочити 10 хв. Тоді м’ясо вийде рожеве і соковите. Готове ✅

4. Приємного апетиту. неймовірно смачно, оригінально і швидко👌зберігайте в закладки

Відео рецепт 👇