Страва вірменська толма з фаршем і виноградним листям

Страва вірменська толма з фаршем і виноградним листям простий рецепт. Традиційно, вірменська толма готується з баранини, але в цей раз я вирішив приготувати з яловичини.

Інгредієнти

•Яловичий фарш – 700 р.
•Виноградне листя – 500 р.
•Рис круглий – 150 р.
•Цибуля ріпчаста – 150 р.
•Мікс зелені – 50 р.
•Базилік сухий – 1 ч. л.
•Паприка мелена – 1 ч. л.
•Перець – 1 ч. л.
•Сіль – 1 ч. л.
•Вода – 100 мл
•Масло вершкове 50 р.

Інгредієнти для соусу:
•Мацун – 100 р.
•Сметана – 100 р.
•Часник – 2-3 зубчики.
•Кріп – невеликий пучок.

Страва вірменська толма з фаршем і виноградним листям покроковий рецепт

1. Займемося приготуванням фаршу. Для початку ножем або блендером подрібнюємо цибулю і зелень. Отриману суміш додаємо до фаршу. Туди ж додаємо рис, сушений базилік, червоний і чорний перець, сіль і все добре размешиваем.

2. Потім до фаршу необхідно додати трохи води, щоб м’ясо вийшло соковитим і не липло до рук при роботі. Якщо ваша каструля не з товстим дном, то на дно викладаємо виноградні листя і приступаємо до скручування долмы.

3. Загортати начинку необхідно, починаючи від нижнього краю аркуша. Між шарами скрученої долми викладаємо вершкове масло, притискаємо тарілкою, заливаємо водою і ставимо на огонь.

4. Вода повинна трохи накривати тарілку. Доводимо воду до кипіння і варимо долму на середньому вогні протягом 1 години, після чого можна подавати до столу.

Відео рецепт 👇