Мясні пиріжки сільські з тестом як пух

З покровою Пресвятої Богородиці, друзі! ПИРІЖКИ по СЕЛЯНСЬКИ – обіцяний шикарний рецепт тіста на будь-яку випічку-пиріжки/ватрушки і тд. Як зробити М’ясні пиріжки сільські з тестом як пух рецепт простий в духовці. Начинка будь – яка- у мене пиріжки з м’ясом ( обсмажити на вершковому маслі цибулю 🧅 додати перекручене відварне м’ясо, трохи обсмажити, посолити). 🔥Тісто неймовірно смачне, слухняна і легка в приготуванні. Обов’язково зберігайте, діліться. Отже на 12 пиріжків.

Інгредієнти

Опара:
Молоко тепле – 125мл
Цукор – 0,5 ст. л.
Борошно – 1 ст. л.
Дріжджі – 15 гр живі або сухі – 5 гр.

Тісто:
Борошно – 260 гр
Сіль – 0,5 ч. л.
Цукор – 25 г
Масло вершкове розтоплене (кімн t) – 40г
Яйце-1 шт.
Вся опара.

М’ясні пиріжки сільські з тестом як пух покроковий рецепт

1. Для опари в тепле молоко всипати дріжджі, цукор, борошно, перемішати до однорідної консистенції,залишити на 15-20 хвилин для активації дріжджів і появи пінистої «шапочки». Для тесту борошно всипати сіль, цукор, влити розтоплене вершкове масло кімнатної температури, розбити яйце , додати опару – замісити тесто.
2. Тісто має бути м’яким і не липким. Чашку з тестом закрити кришкою, прибрати в тепле місце для підняття в два рази, приблизно на 1 годину. Готове тісто розділити на 12 шматочків, сформувати з них кульки, обов’язково накрити рушником/плівкою, щоб тісто не заветрилось.
3. Розкачати кожен шматочок тіста в коло, в середину покласти начинку(будь-яку), сформувати пиріжок. Готові пиріжки викладаємо швом вниз на деко, застелене папером для випічки. Сформовані пиріжки зверху накрити харчовою плівкою або рушником, залишити на расстойку на 30 хвилин. Випікати в нагрітій духовці до 180 гр до готовності хвилин🕟 25.