Білоруська хала хліб плетінка

Як смачно зробити Білоруська хала хліб плетінка простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Білоруська хала улюблений хліб нашій сім’ї вже багато років, дуже раджу! 👌😋🔥 Рецепт давно лежить в моєму ЖЖ, тут публікую для тих, хто ніяк не дійде до блогу з каталогом, в якому все розкладено по поличках))😂🤦
Хала неймовірно легка, з ніжним волокнистим м’якушкою і хрусткою тонюсенькой скоринкою! 🔥а тости з неї, ммм! 👌 Пекарська рецептура: 1 кг борошна для хліба, 8г швидкорозчинних дріжджів, 16г солі, 50г цукру, 110г рослинного масла, 4 великих яйця в тісто (200г яєць), 340г картопляної води.

Інгредієнти

Рецепт на дві хали:
500 р борошна в/с
10-12г свіжих дріжджів
8 г солі
25г цукру
55г рослинного масла
2 великих яйця в тісто (100г)
170г відвару від варіння чищеного картоплі ( можливо доведеться додати 20-30г).

Тісто для білоруської хали в подовом варіанті завжди щільне, круте.
Для більш м’якого тіста, наприклад, для випічки хали у формі або для булочок, додати більше води.

Білоруська хала хліб плетінка покроковий рецепт

1. Дріжджі розчинити в картопляному відварі, додати 100 г борошна, залишити на 20 хв. Потім додати інші інгредієнти, замісити тісто. Якщо борошно слабка, то спочатку короткий заміс, потім аутоліз 20-30хв. і вимішування до розвитку клейковины.

2. Тісто досить круте, тому коректуйте водою ( відваром) Бродіння 2-3 години при температурі 25-28С (у мене тісто за 2 години зросла в 3 рази). Попередня формування: розділити выброженное тісто на 6 рівних частин, підкотити, накрити плівкою, відпочинок 10мин.

3. Кожну заготовку выкатать качалкою в довгий прямокутник ( овал), викочувати від середини, потім закатати в джгути. З джгутів сплести коси, плетіння вільний, середина джгута товщі, ніж концы.

4. Розстойка 1,5 – 2 години. Расстоявшиеся хали змастити сумішшю яйця і води і посипати кмином (маком, кунжутом) Випікати 30-40хв. при температурі 200С ( формові печу при 180С).