Мигдальний домашній йогурт

Дуже давно мені хотілося спробувати зробити мигдальний йогурт. Вийшов як звичайний йогурт. У відео показую всі етапи приготування зі своїми пропорціями. Наступного разу планую додати трохи менше агар – агару, так як у мене він вийшов дуже густий, думаю, треба додати 1/ 2 ч. л.
за стабілізації агар-агару вийшла пухка текстура, тому я пробила в блендері йогурт з невеликою кількістю мигдального молока (це більше для того, щоб блендер міг добре перемішати невелика кількість. За смаком це як звичайний йогурт. Його можна їсти з ягідним і фруктовим пюре, а ще його можна використовувати як сметану👍.

Інгредієнти

Мигдаль – 150 г
Вода – 500 р
Пробіотик – 2 капсули
Сироп топінамбура – 1 ч. л.

Мигдальний йогурт домашній покроковий рецепт

1. Замочуємо горішки, очищаємо, додаємо горішки і воду в блендер і подрібнюємо, у мене стаціонарний блендер він добре подрібнює горішки, молоко виходить отличным.
2. Після проціджуємо молоко через спеціальний мішечок чи марлю. В молоко додаємо агар – агар, на повільному вогні кип’ятимо 3-4 минуты.

3. Остуджуємо до 38-40°С додаємо пробіотик, сироп топінамбура, перемішуємо, так як я робила в мультиварці, то розклала по банках, так як вся каструля туди не входить 😩.

4. В духовку думаю, можна просто поставити каструлю. Ставимо режим 40 °C – 8-9 годин. Для гладенької текстури пробиваємо блендером.

Відео рецепт 👇