Найкраща ікра баклажанна найсмачніша

Як приготувати найкращу баклажанну ікру найсмачніший рецепт простий і швидкий. А це моя фірмова баклажанна ікра. Роблю точно так само як кабачкову, відмінність в тому, що баклажани я бланшуюю, а не смажу відразу, як кабачки. До речі, останнім часом стала використовувати в ікру баклажани білою шкіркою, помітила що вони м’якше на смак і їх можна не чистити і не бланшувати в солоній воді.

Інгредієнти

4 порції

2 невеликих баклажана
1 солодкий перець
1 цибулина
2-3 зубчики часнику
1 морква
2-3 помідора
1 ст. л. томатної пасти (у мене домашній, не сильно уваренная)
підлога пучка петрушки або кропу/базиліка
сіль, перець

Найкраща ікра баклажанна найсмачніша покроковий рецепт

1. Цибулю, часник, моркву очистити. У перцю вийняти насіння, промити, обсушити. У помідора зробити на шкірці хрестоподібний надріз і опустити в окріп на 10-15 сек, перемістити в крижану воду і потім зняти шкірку. Окремо нарізати овочі однаковим дрібним кубиком кожен в свою миску. Часник нарізати тонкими скибочками. Баклажан за бажанням очистити, нарізати кубиками і опустити в підсолену киплячу воду на 5-10 сек, відкинути на сито.

2. Обсмажити на розігрітій сковороді з рослинним маслом на середньому вогні цибулю і часник до тих пір, поки не піде запах, цибулю злегка пом’якшиться. Додати моркву і продовжувати смажити на середньому вогні ще кілька хвилин до тих пір, поки морква теж не почне пом’якшаться. Вмішати перець і так само злегка обжарить.

3. Після перцю – баклажан і коли він підрум’яниться – можна додати подрібнену м’якоть помідорів, томатну пасту, половину подрібненої зелені, сіль, перець, спеції за смаком. Протушкувати ще деякий час, щоб всі овочі просочилися ароматами і доготовились. Посипати що залишилася зеленню і залишити настоятися 5 хвилин під кришкою. Подавати гарячою або дати настоятися кілька годин і подавати охлажденной.