Як зробити смачний Заливний печінковий курячий пиріг з яйцями і горошком рецепт простий від Ольги Матвій.
Інгредієнти
Куряча печінка 300 г
Яйця відварні 3 шт.
Зелений горошок 100 г
Заливка:
2 яйця
Сметана 3 ст. л.
Крохмаль 1 ст. л.
Кріп
Заливний печінковий курячий пиріг з яйцями і горошком покроковий рецепт
1. Курячу печінку нарізати невеликими шматочками (приблизно на 3 частини). Викласти на гарячу сковороду з олією, посолити, поперчити, обсмажити, помішуючи, на вогні вище середнього – не доводити до готовності, тільки до посветления скоринки, приблизно 2 хвилини. Три варених яйця очистити і порізати уздовж на 4. На дно форми 23х10 см з пергаментом (можна будь-яку) в шаховому порядку викласти яйца.
2. Проміжки заповнити печінкою. Посипати розмороженим горошком (можна кукурудзою, відвареної морквою). Повторити шар, але яйця класти, де їх немає на нижньому шарі. Збити яйця, додати 3 ст. л. з гіркою сметани і 2 ч. л. з гіркою крохмалю, посолити, перемешать.
3. Всипати нарізану кріп (стебла – в морозилку на бульйони). Заливку вилити у форму, дати вийти повітрю 4 мин.
4. Запікати в розігрітій до 180° духовці 40 хв. Остудити годину. Перед подачею прикрасити зеленью.