найсмачніший бабусин паска простий рецепт. Стрічка під всю рясніє пасками, адже через 20 днів Великдень. Хто продає курси по їх приготуванню, хтось ділиться своїм рецептом. Багато рецептів будь-якої складності і на будь-який смак. Я за традиційні здобні паски, вони самі найсмачніші. “Бабусин” паска, ще один рецепт в моїй скарбничці.
Інгредієнти
Опара
300 мл теплого молока
1 ст. л сухих дріжджів
2 ст. л цукру
4-5 ст. л борошна
Тісто:
600-700 г борошна
1 склянка цукру
100 г розм’якшеного вершкового масла
50 мл рослинного масла
ванілін
1/3 ч. л. солі
2 яйця + 2 жовтки
150 г родзинок, цукатів
найсмачніший бабусин паска покроковий рецепт
1. Опара.
Все перемішати, опара повинна бути рідкою. Залишити в теплі на 20-30 минут.
Все перемішати, опара повинна бути рідкою. Залишити в теплі на 20-30 минут.
2. Тісто. Збити яйця, жовтки, цукор і ваніль в гарну, пишну масу. Додати вершкове масло і сіль перемішати. Додати опару – перемішати. Частинами додавати просіяне борошно і перемішати. В кінці додати олію і починаємо вимішувати тісто протягом 10 минут.
3. Борошно не підсипаємо!!!! Воно повинно бути м’яке і липке, але не забите борошном. Тісто накриваємо плівкою і залишаємо на 1,5-2 години до збільшення в обсяг. Обминаємо тісто і даємо ще раз підійти. Родзинки замочити окропі на 15 хвилин, добре промыть.
4. Просушити і обваляти в борошні. Тісто викладаємо на стіл, додаємо родзинки і цукати. Вмішуємо їх у тісто. Розкласти у форми на 1/3. Дати підійти близько 45 хвилин. Випікати при 170-180 градусак до сухої палички. Час залежить від обсягу ваших форм.