найсмачніший бабусин паска

найсмачніший бабусин паска простий рецепт. Стрічка під всю рясніє пасками, адже через 20 днів Великдень. Хто продає курси по їх приготуванню, хтось ділиться своїм рецептом. Багато рецептів будь-якої складності і на будь-який смак. Я за традиційні здобні паски, вони самі найсмачніші. “Бабусин” паска, ще один рецепт в моїй скарбничці.

Інгредієнти

Опара
300 мл теплого молока
1 ст. л сухих дріжджів
2 ст. л цукру
4-5 ст. л борошна

Тісто:
600-700 г борошна
1 склянка цукру
100 г розм’якшеного вершкового масла
50 мл рослинного масла
ванілін
1/3 ч. л. солі
2 яйця + 2 жовтки
150 г родзинок, цукатів

найсмачніший бабусин паска покроковий рецепт

1. Опара.
Все перемішати, опара повинна бути рідкою. Залишити в теплі на 20-30 минут.
2. Тісто. Збити яйця, жовтки, цукор і ваніль в гарну, пишну масу. Додати вершкове масло і сіль перемішати. Додати опару – перемішати. Частинами додавати просіяне борошно і перемішати. В кінці додати олію і починаємо вимішувати тісто протягом 10 минут.
3. Борошно не підсипаємо!!!! Воно повинно бути м’яке і липке, але не забите борошном. Тісто накриваємо плівкою і залишаємо на 1,5-2 години до збільшення в обсяг. Обминаємо тісто і даємо ще раз підійти. Родзинки замочити окропі на 15 хвилин, добре промыть.

4. Просушити і обваляти в борошні. Тісто викладаємо на стіл, додаємо родзинки і цукати. Вмішуємо їх у тісто. Розкласти у форми на 1/3. Дати підійти близько 45 хвилин. Випікати при 170-180 градусак до сухої палички. Час залежить від обсягу ваших форм.