Нарізний батон по ГОСТ на дріжджах

Як зробити Нарізний батон по ГОСТ на дріжджах рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Опара
7g – дріжджів пресованих
325гр – пшеничного борошна
195гр – води

Тісто:
Вся опара
75гр – холодної води для механічного замісу і кімн t для ручного
7g – солі
175гр – пшеничного борошна
25гр – цукру
30гр – вершкового масла

Нарізний батон по ГОСТ на дріжджах покроковий рецепт

1. Готуємо опару: дріжджі розчинити у воді, додати борошно, замісити опару. Залишити при кімнатній температурі на 3,5 години в закритому контейнері/мисці;
2. Готуємо тісто: отъединяем опару і воду, додаємо борошно, замішуємо тісто близько 5 хвилин в комбайні насадкою гак чи можна руками до еластичного тіста. Додаємо сіль, цукор і місимо до однорідності. В кінці додаємо м’яке вершкове масло і знову вимішуємо до однорідності. Кладемо тісто в закритий контейнер, змащене рослинним маслом, і залишаємо на бродіння при кімнатній температурі на 1 годину;
3. Формування: Ділимо тісто на 2 частини, округляємо, підкочуємо, прикриваємо харчовою плівкою, попередня розстойка – 10 хв. Формуємо батончики: кожну частину злегка розпластуємо і щільно скручуємо в рулон. Переносимо на деко, застелений пергаментним папером, прикриваємо харчовою плівкою і залишаємо на остаточну расстойку на 40 хвилин;

4. Перед випічкою зробимо надрізи лезом/скальпелем/хлібним ножем, глибиною 5мм; Випікаємо в попередньо розігрітій духовці: 230С – 10 хвилин з парою, а далі 210 С – 12-15хв без пари. З парою – це значить на дно духовки ставимо ємність з 1 склянки окропу, через 10 хвилин відкриваємо духовку і досить швидкими і вправними рухами дістаємо ємність з водою. Смачного вам хліба!