Вірменський пиріг гата солона з начинкою хориз

Вірменський пиріг гата солона з начинкою хориз простий рецепт. А ось і рецепт найсмачнішого «Гата». Це солона гата (В основному готують в Джавахеті, ще частина Вірменії). Дуже смачно виходить, обов’язково спробуйте. Я змінила процес приготуванні, так вийшло просто шикарно 👌.

Інгредієнти

250 мл молока
100 р слив.масло(або топлене)
Сіль
1,5 г/л дріжджі
1,5 г/л цукру
2 яйця
0,5 ст мінералки (обсяг склянки 200г)
500-800 г борошна (може менше або більше, відразу додати не треба)

Для начинки (Хориз)
3 ст борошна
150 г слив.олія (можна і топлене)
Сіль

Вірменський пиріг гата солона з начинкою хориз покроковий рецепт

1. В тепле молоко наливаємо дріжджі, цукор, яйця, масло, добре перемішуємо. Додаємо мінералку і борошна, замішуємо м’яке, не липке тісто. ✅відправляємо тепле місце підніматися. ✅для начинки борошно з маслом, кладемо на вогонь і перемішаємо до злегка рум’яного кольору борошна. Сіль додаємо після остигання 👌 ✅з тіста робимо 6 шарики.

2. Перший скачуємо кульку дуже тонко (як показала на відео) , намазуємо маслом, посипаємо начинку, так само тонко скачуємо ще 2 кульок і кладемо один на одного, посипаючи маслом і з начинкою 👌 ✅далі робіть усе так, як показала на видео.

3. Дамо форму, руками злегка відкриємо , залишаємо хвилин 30 підніматися. ✅далі, змащуємо яйцем і відправляємо в духовку при 200 градусів 👌 ✅так виходить 2 , задоволена великі гата. ✅шари підкреслюються просто шикарно, виходить шалено смачно 🤤

Відео рецепт 👇