Мясний пиріг з кісточкою

7 січня розпочнеться зимовий М’ясоїд. А у мене до нього вже і готовий рецепт – “М’ясний пиріг з кісточкою”. Виглядає ефектно, можна до святкового столу подати, а можна і в будні сім’ю м’ясоїдів побалувати, тому, що готується дуже просто, а смак – словами не передати. Отже зберігаємо рецепт, не забуваємо мені ♥️ за старання. Готуємо із задоволенням, їмо з апетитом.

Інгредієнти

800гр – яловичини 🥩
30гр – борошна пшеничного
20мл – рослинного масла
2 цибулини
1/2ст.л. – цукру
150мл – червоного сухого вина🍷
700мл – м’ясного бульйону
2 стебла селери
2 зубчики часнику🧄
2 невеликі морквини
3 яловичі мозкові кісточки
Лист бездріжджового листкового тіста
Чебрець
Яйце для змащування

М’ясний пиріг з кісточкою покроковий рецепт

1. Кісточки попередньо замочуємо в холодній воді і залишаємо на ніч; М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки, поливаємо маслом і присипаємо борошном. Запікаємо в духовці при 200С близько 20-30 хвилин; Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо в казані до прозорості, додаємо цукор і карамелізуємо;

2. Далі до цибулі додаємо подпеченое м’ясо з соком, вливаємо червоне вино, выпариваем. Вливаємо бульйон, щоб покрити все м’ясо, додаємо селеру, сіль, чебрець, доводимо до кипіння, прикриваємо казан кришкою і ставимо в нагріту до 180°С духовку на 1,15-1,30. Якщо за цей час м’ясо не стане м’яким, то можна додати ще 30 хвилин;

3. Додаємо моркву, порізану кругляшками і запікаємо ще 30 хвилин; Далі дуже смачне м’ясо охолоджуємо. Якщо на дні залишилося багато рідини, її треба варити окремо і додати до м’яса; З допомогою двох вилок розбираємо м’ясо на волокна, викладаємо у форму (у мене d=20см), промазану маслом, потім красиво ставимо кісточки і зверху накриваємо листковим тестом, роблячи прорізи для кісточок;

4. Змащуємо яйцем, присипаємо сіллю, викладаємо гілочки чебрецю поверх тіста і випікаємо пиріг 35-40 хвилин при 180°С. Кісточки дають додатковий аромат, а під кісточками і тестом дуже тушковане м’ясо смачне, таке смачне, що мову можна проковтнути😜.

Відео рецепт 👇