Як смачно зробити Новорічний кекс з апельсинами, медом і коньяком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Божественний, запаморочливий, неймовірний новорічний кекс.
⠀
Осяє ваші смакові рецептори мільйоном ароматів, здивує ніжною текстурою і соковитістю. Буду готувати його вдруге на свята, мені сниться ця соковитість і вологість, не дає спокою. Інгредієнтів трохи більше, ніж зазвичай, але все не складно, у вас вийде, печіть!
⠀
Осяє ваші смакові рецептори мільйоном ароматів, здивує ніжною текстурою і соковитістю. Буду готувати його вдруге на свята, мені сниться ця соковитість і вологість, не дає спокою. Інгредієнтів трохи більше, ніж зазвичай, але все не складно, у вас вийде, печіть!
Інгредієнти
на форму 18-20 см:
⠀
Масло вершкове – 130 р
Мед – 80 г
Цукор мусковадо – 60 г
Коньяк/бренді – 100 г
Яйця – 3 шт
Какао – порошок-4 ст л
Борошно – 130 р
Мигдальна борошно або мелений мигдаль – 70 р
Апельсин – 2 шт
Розпушувач – 1 год л
Ізюм – 130 р
Сушена вишня – 50 р
Дрібно різаний курага – 50 г
Кориця мелена – 1 год л
Імбир мелений – 0,5 год л
Мускатний горіх – щіпка
Новорічний кекс з апельсинами, медом і коньяком покроковий рецепт
1. Нам знадобиться цедра 1 апельсина і свіжовичавлений сік двох апельсинів. В ківш влийте апельсиновий сік, додайте олію, мед, коньяк, всі сухофрукти, какао, спеції, цедру, цукор мусковадо, доведіть до кипіння і залиште на середньому вогні 5-7 хвилин, зніміть з вогню, залиште остывать.
2. В окремій мисці збийте яйця міксером. Додайте яйця в охолоджену суміш, перемішайте, додайте борошно, мигдаль, разрыхлитель.
3. В підготовлену форму, застелену папером для випічки або змащену маслом, викладіть масу і випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці близько години. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою/зубочисткою, вона повинна бути сухою, без грудочок теста.