Обпалений чізкейк Сан-Себастьян Матчу

Обпалений чізкейк Сан-Себастьян Матчу в духовці простий рецепт. Просто до минулого рецептом я додала трохи цікавого, пару ложечок порошку матчу і прикраса у вигляді шоколадних лего детальок 🙂

Інгредієнти

На форму ~20 см:

600г сирного вершкового сиру
150г цукру
4 яйця З
2 жовтки
250г вершків 33%
100г сметани 25%
15г кукурудзяного крохмалю
4 год л порошку матчу

Працюємо з інгредієнтами кімнатної температури, міксер на мінімальній швидкості!

Щоб зробити такі прикраси, вам необхідно:
силіконова форма для шоколаду
100г білого шоколаду в краплях
1,5-2 ч л порошку матчу (орієнтуйтеся на бажаний колір)

Обпалений чізкейк Сан-Себастьян Матчу покроковий рецепт

1. Сирний сир змішати з цукром до розчинення цукру. По одному додати яйця і жовтки, продовжуючи перемішувати масу. Влити вершки і сметану, знову перемішати. Всипати крохмаль і просіяний матчу, перемішати до однорідності. Залишити масу на деякий час, періодично постукуючи мискою, щоб йшли бульбашки воздуха.
2. Готуємо форму для випічки. Застелити дно і бортики пергаментом, щоб він виходив за межі висоти бортів, добре прим’яти його. Влити сирну масу в підготовлену форму. У духовку помістити ємність з водою. Прогріти до 200 гр С.
3. Випікати чізкейк 60-70 хв, відкриваючи дверцята духовки кілька разів в процесі, щоб виходив пар. Коли верх чізкейку буде обпалений, а сам він буде трохи злегка тремтіти, готово!
4. Остудіть при кімнатній температурі, потім приберіть мінімум на 6-8 годин в холодильник. Коли чізкейк стабілізується, можна подавати до столу.

5. Прикраса:
Розтопіть шоколад на водяній бані, просійте матчу через дрібне сито, швидко і ретельно перемішайте. Форму з дрібною деталізацією спочатку трохи промажте пензлем і шоколадною масою, а потім вливайте основну частину шоколаду. І в холодильник:)