Масляно заварний карамельний крем. Ідеально підходить для прошарку тортів, еклерів, декору!
Основні правила:
– Олія повинна бути тільки 82%
– Дуже важливо щоб крем, масло та згущене молоко були однією кімнатної температури, інакше крем розшарується!
– Згущене молоко і крем додаємо поступово до маслу, в кілька етапів, а не об’єднуємо і збиваємо відразу все!
Основні правила:
– Олія повинна бути тільки 82%
– Дуже важливо щоб крем, масло та згущене молоко були однією кімнатної температури, інакше крем розшарується!
– Згущене молоко і крем додаємо поступово до маслу, в кілька етапів, а не об’єднуємо і збиваємо відразу все!
Інгредієнти
Для крему:
2 шт. Жовтки
150 гр. Молока
1 ст. л. Цукру
15 гр. Кукурудзяного крохмалю
130 гр. Вершкового масла 82%
200 гр. Вареної згущенки (пробуйте на свій смак солодощі)
Олійно заварний карамельний крем покроковий рецепт
1. В чаші об’єднуємо молоко, жовтки, цукор і крохмаль. Окремо молоко нагріваємо до 80С (до перших парів). Вливаємо тонким сторукой в жовткову масу обов’язково помішуючи!
2. Потім повертаємо все в сотейник і варимо на середньому вогні, безперервно помішуючи до загустіння! Крем перешиваємо в чашу і Накриваємо плівкою в контакт,він повинен повністю охолонути!
3. Масло і згущене молоко витягуємо з холодильника заздалегідь, щоб вони стали однією температури з кремом! Починаємо збивати масло пару хвилин і по ложці додаємо згущене молоко і крем, продовжуючи збивати поки не введемо всі інгредієнти!
4. Крем перекладаємо в мішок з насадкою і відсаджуємо відразу на остиглий кекс або прошарок торта!
Відео рецепт 👇