Овочеві оладки з кабачків, капусти та грибів

Овочеві оладки з кабачків, капусти та грибів простий рецепт. Всі знають і, напевно, пробували готувати картопляні деруни. Дуже смачна річ! Чи Не правда? Хочу вас познайомити з овочевими оладками, які виходять не менш смачними, при цьому смак у них більш багатий із-за присутності великої кількості різних овочів. Обов’язково збережіть рецепт 😉 Щоб домогтися цілісності оладок і пишності під час смаження, будемо використовувати кукурудзяний крохмаль, борошно і розпушувач.

Інгредієнти

Морква — 50 г;
Корінь селери — 50 г;
Ріпчаста цибуля — 60 г;
Капуста білокачанна — 50 г;
Печериці — 60 г;
Кабачок — 50 г;
Солодкий перець — 50 г;
Лук зелений — 5-6 зелених стебел;
Борошно — 1/2 склянки;
Кукурудзяний крохмаль картопляний — 3-4 ст. л. без гірки;
Розпушувач — 2 ч. л.;
Куркума — 1 / 2 ч. л.;
Сіль — 1/2 ч. л., або за смаком.

Овочеві оладки з кабачків, капусти та грибів покроковий рецепт

1. При бажанні, якщо любите гостре, можна додати гострий перець чилі. Цибулю нарізати пір’ям. Кореневий селера, морква, гриби, кабачки, солодкий перець і капусту нарізати тоненькою соломкою. Зелену цибулю нарізати під кутом соломкою. ⠀ У мисці змішати борошно, крохмаль, куркуму, розпушувач і сіль. Додати потроху води так, щоб при перемішуванні вийшла густа, однорідна маса схожа на тісто. ⠀

2. У великій мисці змішати овочі і тісто, ретельно перемішати. Розігріти маленьку сковорідку діаметром 15 см, якщо є, налити 1 ст. л. рафінованої олії. ⠀ Великою ложкою викласти овочеву масу на розігріту сковороду, надавши форму великого акуратного оладушка.
3. Смажити до рум’яності, приблизно по 2 хвилини з кожного боку (на 7 із 9) до красивого, апетитного рум’янцю. ⠀ Подавати гарячими в супроводі сметани, йогурту або мацони.

4. Можна приготувати соус на основі соєвого соусу, пахучого кунжутного масла і кунжутного насіння. ⠀ Дуже смачно виходить, якщо посипати оладки японської спецією, яка називається «Фурикакэ». ⠀ Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇