Як зробити Овочевий боул з тофу рецепт. Блюдо отримало свою назву за посуді, в якій його сервірують, — глибокій тарілці (саме вона і називається в англійській мові боулом) 🍲⠀Таке блюдо замінить обід і відмінно підійде для легкої вечері — його головна перевага в балансі всіх інгредієнтів. Розповідаємо, як приготувати боул будинку 👇 ⠀
Інгредієнти
(2 порції):⠀
🍚 Рис довгозерний – 130 гр.⠀
🧀 Тофу – 150 гр.⠀
🧂 Суміш спецій (добре підійдуть спеції для курки), сіль і перець⠀
🌰 Мигдаль «Семушка» – 50 гр.⠀
🌿 Горошок або соєві боби едамаме – 80 гр.⠀
🥒 Огірок – 1 шт.⠀
🥕 Невелика морква – 1 шт.⠀
🍅 Томати черрі – 80 гр.⠀
🥑 Авокадо – 1 шт.⠀
🌾 Кунжут – 1 шт.⠀
🌱 Мікрозелень (опціонально)⠀
🍶 Соєвий соус (теріякі або) – 1 ст. л.⠀
🍋 Сік лайма – 1 ч. л.⠀
🍯 Мед – 1 ч. л.⠀
Оливкова або кунжутне масло – 2 ст. л.⠀
Овочевий боул з тофу покроковий рецепт
1. Горіхи залийте водою і залиште на 3-4 години. Тримати горіхи у воді можна до 12 годин. Після цього воду зльоті, а горіхи промийте.⠀ Воду (близько 1 літра) в каструлі доведіть до кипіння, додайте сіль і всипте рис, варіть до готовності у відповідності з часом, зазначеним на упаковці.⠀ Тофу порізати кубиками приблизно 1 см на 1 см.
2. Полийте 1 ст. л. масла, посипте спеціями, сіллю, перцем і добре перемішайте.⠀ Огірок і моркву очистіть і наріжте тонкими смужками.⠀ Томати черрі розрізати на 4 частини.⠀ Авокадо очистіть, видаліть кісточку і наріжте тонкими слайсами.⠀
3. Перед складанням страви тофу швидко обсмажте з усіх боків до рум’яної скоринки, додатково масло в сковороду вже не додавайте.⠀ Змішайте всі інгредієнти для соусу. ⠀
4. В глибокі миски покладіть рис, а зверху окремо розкладіть усі інгредієнти: закручені в трубочку огірки і морква, томати черрі, авокадо, мигдаль, горошок/едамаме і тофу.⠀ Полийте соусом, посипте кунжутом і прикрасьте микрозеленью.