Кальмари тушковані в соєвому соусі на сковороді

Як зробити Кальмари тушковані в соєвому соусі на сковороді рецепт простий по корейськи.

Інгредієнти

кільця кальмара (або кальмари) 400г
лук 1 шт.
моркву ½ (половина)
зелена цибуля 3 пера
червоний перець чилі 1 шт.
зелений перець чилі 1 шт.
кунжутне масло 1 ст. л. (додавати в самому кінці)

Соус:
соєвий соус 3 ст. л.
мелений часник 2 ст. л.
чорний мелений перець 5 пучок
кунжутне насіння 2 ч. л.
цукор 1 ½ ст. л.
рослинна олія 1 ст. л.

!!!Якщо хочете зробити блюдо гострим!!! Додайте:
Кочудян (гостра паста чилі) 1 ст. л.
червоний мелений перець чилі (порошок) 2 ст. л.

Кальмари тушковані в соєвому соусі на сковороді покроковий рецепт

1. Наріжте овочі і зелену цибулю крупно, а перці чилі тонкими кільцями. Змішайте всі інгредієнти з секції «Соус» для приготування соусу. Помийте і почистіть кальмарів (якщо вони цілісні). Кільця кальмарів просто промийте. На внутрішній стороні кальмара зробіть пересічні надрізи по діагоналі (для красивої форми/за бажанням).

2. кальмарів Наріжте шматками середнього розміру (кільця кальмара можна використовувати цілком). Нагрійте сковороду без масла і обсмажте кальмарів на сильному вогні, поки вони не почнуть зменшуватися в об’ємі. Тоді закладіть моркву і продовжуйте пассеровать.

3. Коли кальмари поміняють розмір, колір і форму, додайте цибулю і перемішайте. Потім додайте соус і готуйте поки вся вода не піде і стане соусом. Тоді додайте зелений лук і перець чилі. Добре перемішайте. Додати кунжутну олію, добре перемішайте і зніміть блюдо з огня.

4. Поради:
• Краще використовувати свіжих кальмарів, ніж заморожених.
• У секції «Соус» наведено додаткові інгредієнти для гострої версії страви.
• Готуйте на сильному вогні, так як кальмари і овочі дають багато води. Якщо все розм’якне, то це буде смачно, але не зовсім те що треба. Овочі повинні зберегти свій жувальний ефект.
• Ви можете не гасити, а підсмажити кальмарів перед тим, як закладати овочі або взагалі опустити овощи.