Запечена качка з яблуками в духовці в рукаві

Як зробити запечену качку з яблуками в духовці в рукаві в домашніх умовах рецепт простий. Впевнена, що у кожної господині є свій перевірений рецепт, але якщо ви спробуєте приготувати качку по цьому рецепту в подвійному маринаді, то просто впевнена, що цей рецепт стане найулюбленішим 🙌🏻

Інгредієнти

✅ качка (у мене 2,5-3 кг)
✅ 2-3 великих зелених яблука

Для першого маринаду:
✅ 1,5 літра води
✅ 3 лаврових листочка
✅ 1 ст. л солі
✅ 10 горошин чорного перцю
✅ 4-5 горошин запашного перцю
✅ 3-4 зубчики часнику
✅ 100 мл столового оцту 9%

Для другого маринаду:
✅ 3 ст. л сметани 20%
✅ 2 ч. л гірчиці (у мене діжонська)
✅ 2-3 зубчики часнику
✅ 1/2 ч. л солі
✅ 1/2 ч. л паприки

Запечена качка з яблуками в духовці в рукаві покроковий рецепт

1. Качку очищаємо, промиваємо, можна обшпарити окропом, щоб шкіра стяглася. Далі в каструлю з водою відправляємо всі інгредієнти для першого маринаду, крім часнику і оцет, перемішуємо і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути. ⠀ Потім додаємо нарізані зубчики часнику, оцет – перемішуємо і заливаємо отриманим маринадом качку. Рекомендую використовувати широку форму або контейнер, щоб качка занурювалася в маринад. ⠀

2. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в холодильник на дві доби (за цей час качку потрібно кілька разів перевернути, щоб з усіх боків промаринувалася) ⠀ після двох діб маринад зливаємо, качку обсушуємо паперовими рушниками. Для другого маринаду змішуємо сметану, гірчицю, сіль, солодку паприку (можна копчену) і часник, пропущений через чеснокодавку.

3. Змащуємо цією сумішшю качку з усіх боків, начиняємо яблуками. Спочатку знімаємо надріз зубочистками і потім ниткою, але обов’язково залишайте отвір для виходу пари. ⠀ Відправляємо качку в рукав для запікання, стягаємо з двох сторін краю затискачами, проколювати рукав не треба!

4. Запікаємо в розігрітій до 170’С духовці близько 1,5-2-х годин в залежності від розмірів качки! Через 1,5 години деко з качкою виймаємо з духовки, акуратно розкриваємо рукав, поливаємо зверху соком і знову відправляємо в духовку, щоб качка підрум’янилася. ⠀ Перед подачею начинку викладаємо на блюдо, а м’ясо нарізаємо на порції. М’ясо качки виходить надзвичайно ніжним, а головне соковитим і без специфічного запаху!

Відео рецепт 👇