паска 🐣 Тісто виходить повітряне, вологе, соковите!
Інгредієнти
Нам для опари знадобиться:
Молоко (тепле) 250мл
Дріжджі сухі 5г
Цукор 100гр
Борошно 250гр
Яйце 3 шт
Цукор 50 гр
Маргарин 37 гр
Вершкове масло 100 гр
Рослинне масло 50 гр
Сіль щіпка
Родзинки 130 гр
Ванілін 0,5 ч. л
Борошно
паска повітряний і вологий покроковий рецепт
1. Готуємо опару. Молоко трохи підігріти, додаємо в нього дріжджі, цукор, борошно (просіяти через сито 2-3 рази). Залишаємо в теплі на 30мин.
2. Жовтки відокремити від білків, жовтки збиваємо з цукром до однорідної, щільної маси і вливаємо в опару. . У сотейнику змішуємо маргарин + масло вершкове + рослинне масло і на плиті трохи підігріваємо, щоб масло розтануло і вливаємо суміш в опару. Додаємо сіль + ванілін і просіяне муку.
3. Дівчинки борошна додаємо стільки, щоб тісто було як густа сметана!!! Білки збиваємо до піни і додаємо в тісто, перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину. Тісто має піднятися 2-3 рази Після 2 рази я додаю промитий ізюм, знову посипаю трохи борошном, накриваю рушником і залишаю на 1 годину
4. Тісто має бути НЕ ДЛЯ РОЗКОЧУВАННЯ, ВОНО МАЄ БУТИ ТРОХИ РІДКУВАТИМ, НЕ ЛЯКАЙТЕСЯ ЦЬОГО!!! Розподіляємо за формами тісто, залишимо на 15 хв і відправляємо в духовку на 30 хв 180′. Перевіряємо готовність шпажкой.
Відео рецепт 👇