Шоколадний фондан

Як смачно зробити Шоколадний фондан простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

⁃ 3 яйця С1
⁃ 150 гр молочного або темного шоколаду
⁃ 115 гр вершкового масла
⁃ 90 гр цукру
⁃ 75 гр борошна

Шоколадний фондан покроковий рецепт

1. Розтоплюємо шоколад (якщо в мікрохвильовці, то імпульсивно по 10-15 секунд). Розтоплюємо вершкове масло. Змішуємо розтоплений шоколад з розтопленим вершковим маслом. В окремій чашці змішуємо яйця з цукром до однорідності. Додаємо до яєць вершково-шоколадну масу, перемішуємо до однорідності. В кінці додаємо просіяне муку.

2. Розподіляємо тісто по формочках. Рекомендую взяти посилені паперові формочки для капкейків, але можна і силіконові форми. З формами для капкейків вийде приблизно 8-10 порцій. Випікаємо при 180 градусах приблизно 10 хв (9-11 хв). В силіконових формах у мене вийшло випікати довше (приблизно 12-13 хв). Крім того, можна розігріти духовку до 190 градусів, але у мене занадто активно пече, тому 180 градусов.

3. Чим довше будуть випікатися кекси, тим серединка всередині буде менше рідкою. Кекс повинен візуально пропектися, але серединка буде тремтячою (рідкої всередині). Шоколадний фондан смачніше подавати в теплому вигляді. Я розгортаю паперову форму і акуратно перекладаю кекс догори дном для красивого розрізу 🙂 Але можна подавати і прямо в формах.

Відео рецепт 👇