Як приготувати пасту з мідіями з помідорами і вином рецепт простий. Любите? Готуєте? Не зустрічала ще того, хто відмовиться) В моїй родині паста трапляється дуже часто, буває найрізноманітніша 🥦🍆🌶🍅🧄🍄🥓🧀🥩🍗🦐🦑🌵😁 В цей раз вирішила задіяти морепродукти 🦪🦪🦪🍷 бо вони займали багато місця в морозильній камері, що мене дуже нервувало) Швидко, смачно, але мало))), тому мідії можна легко доповнити іншими гадами, паста від цього тільки виграє 😋
Інгредієнти
• 1кг заморожених мідій в стулках
• 300г Bavette від Barilla (у сухому вигляді)
• 200г білого сухого вина
• 5 зуб.часнику
• Морська сіль
• Крупномолотый перець
• Пучок петрушки
• 400г стиглих солодких помідорів
• Масло для смаження (оливкова)
Паста з мідіями з помідорами і вином покроковий рецепт
1. Черепашки розморозити і добре промити, потерти жорсткої стороною губки(нової😉) під струменем води, зчистити водорості і наліт. У сковороду налити олію, розчавити пару зубчиків часнику, розігріти. Всипати черепашки, влити вино, додати кілька гілочок петрушки, сіль, перець. Тушкувати під закритою кришкою, кілька хвилин, періодично перемішуючи. ❗Якщо з якихось причин вам це вино не можна або його не виявилося, не сумуємо!
2. В склянку води видавити лимон, до приємної кислинки і далі за рецептом ❗ Паралельно зварити пасту в підсоленій воді, дуже альденте! Бо вона дійде до потрібної текстури потім. Нерозкриті мідії викинути їх їсти не можна! Інші звільнити від раковин, кілька штук залишити для краси 🦪🦪🦪
3. Бульйон від мідій процідити, від уламків стулок. Помідори нарізати великим кубиком, обсмажити на оливковій олії з додаванням нарубаного часнику, морської солі і перцю. Влити бульйон, тушкувати близько 5 хв., трохи дати википіти і розм’якнути помідорів. Додати пасту, добре перемішати, нехай потомитися до легкого загустіння соуса.
4. Ну і пробуйте на смак, як тільки паста дійшла, додати мідії і мелконарубленную петрушку. Добре перемішати, готово! Приємного! ❤😋🍝 Пісі: можна вже в тарілку додати ложку густих вершків, це я не запам’ятала), але було неймовірно смачно і калорійно )), хоча і без вершків теж вийшло божественно! Вибір за вами 😊