Персиковий коктейль Белліні з шампанським і пюре з персиків

Як зробити смачний домашній персиковий коктейль Белліні з шампанським і пюре з персиків простий рецепт. Персики з ігристим – прекрасне поєднання, скажу я вам. Це відкриття я зробив на вихідних, коли шматочок персика став сусідом по келиху для шампанського.
Сусідами вони стали з практичних міркувань. Дві маленькі персикожорки з такою швидкістю тягали їх зі столу, що найбільші представники цієї форми життя не встигали за ними.
І це було чудово, живуще ігристе відкрилося з нової сторони. Аромат, солодкість і фірмова кислинка кримських персиків доповнили флер і без того смачного пет-ната від Ликурии.
Пізніше вдома я повторив досвід, але вже у форматі класичного італійського коктейлю Белліні з доповненням у вигляді домашнього гренадину і листочки м’яти. Як ігристого був рожевий брют Піно-Нуар від Балаклави.

Інгредієнти

Підготовка 10 хв
Приготування 2 хв
Загальний час 12 хвилин

На 1 келишок Белліні
⁃ 1 скибочка замороженого персика замість льоду
⁃ 50 мл персикового пюре
⁃ 100 мл сухого ігристого вина або простий газованої води
⁃ 10 мл домашнього гренадину
⁃ листочок м’яти для прикраси

Для персикового пюре
⁃ 1 смачний персик, це важливо
⁃ 100 мл персикового соку

Для домашнього гренадину
⁃ 100 мл гранатового соку
⁃ 200 г цукру

Персиковий коктейль Белліні з шампанським і пюре з персиків покроковий рецепт

1. Подрібніть все в блендері до однорідності, охолодіть перед употреблением.

2. Для домашнього гренадину
Поставте маленький сотейник на слабкий вогонь, додайте сік і цукор, заважайте до об’єднання. Зніміть з плити і дайте повністю остыть.

3. Для приготування 1 коктейлю.
Складіть все в красивий келих, йдучи по списку зверху вниз, і вжити. За бажанням повторите.

Відео рецепт 👇