Пісний борщ з квашеною капустою і оливками

Готуємо пісний борщ з квашеною капустою і оливками.

Інгредієнти

на каструлю 4 л:

1 середня морква
1 середня цибулина
4-5 середніх картоплини
1 велика буряк
250 г квашеної капусти
1 невеликий болгарський перець
180-200 г оливок
лавровий лист , будь-яка приправа ( у мене хмелі-сунелі, чорний перець горошком , щіпка орегано
2-3 часточки часнику
рослинне масло для смаження
1/2 невеликого 🍋

Пісний борщ з квашеною капустою і оливками покроковий рецепт

1. Почистити овочі : цибуля, морква, картопля , болгарський перець і нарізати кубиками Буряк натерти на крупній тертці і полити соком 1/2 невеликого лимона 🍋Цибулю і моркву обсмажити на рослинному маслі В каструлю з киплячою водою, додати картоплю і цілих 2 зубчики часнику 🧄 і варити хвилин 15.

2. Потім додати обсмажені моркву і цибулю , болгарський перець і варити 5 хв Потім додати квашену капусту , лавровий лист, перець горошком , приправу і варити 15 хвилин ( до м’якості капусти ), Посолити і може бути додати трохи сахара.

3. У мене дуже солодка буряк , я не додавала За 2 хвилини до кінця варіння покласти в каструлю оливки і буряк , дати закипіти і варити 2 хвилини , додати свіжу зелень 🌿 і вимкнути Дати борщу настоятися під кришкою хвилин 10-15 і подавати з часточкою 🍋 і дрібно порубаним чесноком.

Відео рецепт 👇