Домашній суп харчо з яловичини з рисом по грузинськи

Як зробити смачний домашній суп харчо з яловичини з рисом по грузинськи класичний простий рецепт.

Інгредієнти

•Яловичина – 600 р.
•Цибуля – 2 шт.
•Помідори – 200 р.
•Кінза – 15 р.
•Кріп – 15 р.
•Часник – 3 зубчики
•Рис – 100 р.
•Масло вершкове – 20 р.
•Масло рослинно – 30 мл
•Уцхо сунелі – 1.5 ч. л.
•Шафран – 1 ч. л.
•Коріандр – 1 ч. л.
•Сіль – за смаком.
•Ткемалі червоний – 3 ст. л.
•Аджика – 1.5 ст. л.
•Томатна паста – 1.5 ст. л.

Домашній суп харчо з яловичини з рисом по грузинськи покроковий рецепт

1. Наріжемо м’ясо на невеликі шматочки, злегка підсолимо і обсмажимо на рослинній олії з додаванням вершкового масла до золотистого кольору. Далі заливаємо водою, м’ясо не повинно покриватися водою буквально на 2-3 сантиметри, не більше. Варимо 1 годину. Я використовував яловичі реберця, ви ж дивіться за смаком, також ідеально підійде яловича мякоть.

2. Поки м’ясо вариться підготуємо всі необхідні інгредієнти для засмажки. Наріжемо лук невеликим кубиком, помідори збиваємо заглибним блендером, якщо у вас його немає, то просто натріть на тертці помідори. Нарубим також часник і зелень. У сковорідку заллємо невелику кількість рослинної олії і додамо 10 г. вершкового. Цибулю обсмажуємо до легкої золотавості, після чого додамо томатну пасту і згасимо 5 минут.

3. Після чого відправляємо в зажарку аджику і спеції, заливаємо томатним пюре і ретельно все перемішуємо, доводимо до кипіння й тушкуємо 10 хвилин на повільному вогні, сіль перевіряйте за смаком, при необхідності можете додати чайну ложку цукру, для балансу вкуса.

4. Відварену яловичину дістаємо з каструлі і знімаємо кісточки, м’яса наріжемо на шматочки і нова відправимо в бульйон, варимо ще 10 хвилин. Засмажку додати в бульйон з м’ясом і добре перемішаємо, на цьому етапі слід додати нарубану зелень з часником і засипати довго зернистий рис (рис я не промивав).

5. Накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні 15 хвилин. Наприкінці слід додати 50-80 р. ткемалі, регулюйте за смаком, суп повинен вийде злегка кислим. Залиште суп під закритою кришкою ще на 15-20 хвилин, після чого вас чекає райське наслаждение.

Відео рецепт 👇