Суп харчо з яловичини з рисом

Як смачно зробити Суп харчо з яловичини з рисом класичний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 1,5 л супу знадобиться:

– яловичина на кістці (у мене ребра) 500 гр.
– лук 2 шт.
– морква 1 шт.
– масло вершкове 30 гр. (топлене ще краще 😉)
– масло рослинне
– помідори стиглі, свіжі 200 гр. (або заморожені, протерті з банки)
– томатна паста-1,5 ст. ложки
– рис 3 ст. ложки (якщо є вибір, краще довгозерний)
– соус ткемалі 2-3 ст. ложки
– зелень кінзи, петрушки, кропу
– сіль 1,5 ч. ложки
– часник 2-3 зубчики

Спеції:
– хмелі-сунелі 1 ч. ложка
– коріандр мелений 1 ч. ложка
– імеретинський шафран 1/2 ч. ложки
– перець Чілі пластівцями 1/2 ч. ложки

Суп харчо з яловичини з рисом покроковий рецепт

1. М’ясо миємо, обсушуємо, ділимо для зручності на великі частини. У каструлі на суміші вершкового і рослинного масла (якщо використовуєте топлене, то без рослинного) обсмажуємо м’ясо з усіх боків до рямяной скоринки. Додаємо моркву і 1 цибулину і обсмажуємо разом ще хвилину-другу. Вливаємо 1 л гарячої води чайника.

2. Зменшуємо вогонь до слабкого кипіння і варимо до готовності м’яса під нещільно закритою кришкою (1-1,5 години). М’ясо готове, якщо воно відділяється від кісток. Виймаємо всі з бульйону. За бажанням його можна процідити (якщо існує ймовірність наявності осколків кісток) Після того, як м’ясо досить охолоне, відокремлюємо його від кісток, ріжемо скибочками і повертаємо в бульон.

3. В сковороді пасеруємо на рослинній олії на середньому вогні подрібнену цибулю до кремового відтінку. Додаємо сіль і всі спеції. Додаємо томатну пасту і, помішуючи, обсмажуємо 1-2 хвилини. Додаємо подрібнені помідори, попередньо знявши з них шкірку. Додаємо свіжу зелень, відклавши трохи для подачи.

4. Доводимо до кипіння і вимикаємо – заправка готова. Бульйону даємо закипіти, додаємо промитий рис. Варимо 10 хвилин додаємо заправку. Розмішуємо суп. Додаємо за смаком ткемалі (по 1 ст. ложці, пробуємо). Я додала всього 3 ст. ложки. Даємо супу закипіти і вимикаємо. Подаємо, посипавши зеленню, подрібненим часником і гострим перцем 😋🌶️