Пісочне печиво з арахісом і карамеллю

Як смачно зробити Пісочне печиво з арахісом і карамеллю простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Печиво з арахісом, карамеллю і фісташками. Любите пісочні кільця з арахісом? Це печиво ще смачніше

Інгредієнти

Для тесту:
1 яйце + 1 яєчний жовток
180 гр цукру
5 гр ванільного цукру
150 мл рослинного масла
200-250 гр борошна
5 гр розпушувача
1 білок
50 гр арахісової крихти
фісташки для прикраси

Для карамелі:
100 гр. цукру
30 мл води
100 мл вершків 33-35%
30 гр. вершкового масла

Пісочне печиво з арахісом і карамеллю покроковий рецепт

1. Карамель краще приготувати заздалегідь.. З цієї кількості виходить приблизно 180 мл карамелі, на печиво піде половинка. У сотейник з товстим дном, додати цукор, воду. Поставити на середній вогонь, постійно помішувати, нагрівати, поки цукор повністю не розчиниться. Як тільки суміш почне пузиритися ( закипить) заважати більше не потрібно , просто почекати коли суміш стане бурштинового кольору. Вершки трохи нагріти і вести в бурштинову суміш ( ОБЕРЕЖНО, БУДЕ СТРІЛЯТИ!!!)
2. Коли піна піде трохи перемішати суміш, додати м’яке вершкове масло, перемішати. Дати повністю охолонути при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник. Готуємо печиво: Одне ціле яйце, жовток збити з цукром, ванільним цукром до білого. Додати рослинне масло, продовжуючи збивати. Поступово ввести муку з розпушувачем, перемішуємо лопаткою. Я спочатку ввела 200 гр, тісто вийшло жирноватое, потім додала ще 50 гр.

3. Скачати кульки розміром з волоський горіх, занурити в білок, потім арахіс . Викласти на деко застеленому папером для випічки. Зробити невелике поглиблення в середині. Випікати в розігрітій духовці 180 С 15 хв Коли печиво злегка охолоне в серединку додати карамель, прикрасити фисташками.