Як смачно зробити Пісочне печиво з фісташками зверху простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ніжне, розсипчасте, хрустке пісочне тісто і фісташковий штрейзель – простота виконання і гармонія смаку.⠀
Інгредієнти
Тісто:⠀
🎄борошно – 330 грам⠀
🎄вершкове масло ( холодну) – 200 грам⠀
🎄цукор – 100 грам⠀
🎄Розпушувач 1 пакет(10 грам)⠀
🎄яйце 1 шт⠀
🎄віскі – 1 ст. ложка⠀
ФІСТАШКОВИЙ ШТРЕЙЗЕЛЬ.⠀
🎄фісташки – 150 грам ⠀
🎄вершкове масло – 1 ст. л⠀
🎄цукор 2ст.л⠀
🎄борошно – 2ст.л⠀
🎄сіль – 1/4 ч. л⠀
Пісочне печиво з фісташками зверху покроковий рецепт
1. Масло натерти на тертці, всипати борошно, цукор, розпушувач і перетерти в крихту.⠀ Яйце розмішати виделкою, влити віскі до яйця і перемішати.⠀ З’єднати крихту і яйце . Швидко замісити тісто. Довго не вимішувати! Покласти тісто в пакет і прибрати в холодильник на 30 хвилин.⠀
2. Горіхи очистити і подрібнити.⠀ Масло, цукор, борошно перетерти в крихту , змішати з рубаними фісташками.⠀ ⠀ Якщо хочете штрейзель зеленого кольору – додайте 2 краплі зеленого барвника в масло, перемішайте і потім всипте інші інгредієнти. ДЛЯ ЗМАЗУВАННЯ:⠀ 2 жовтки перемішайте виделкою, влийте 2 чайні ложки віскі. Ще раз перемішайте.⠀ ⠀
3. Холодне тісто розкачайте ( 1 см), виріжте кільце ( я це зробила з допомогою склянки і насадки для крему).⠀ Перекладіть ВІДРАЗУ на деко, застелений пекарської папером або силіконовим килимком. Змастіть кільце жовтком з віскі, присипте рясно фісташковим штрейзеля.⠀ ⠀ Випікайте в духовці 180 градусів 8-12 хвилин до світло-золотистого кольору. ⠀ Час випікання залежить від духовки!!! Поки заварюєте чай або варите каву – фісташкові колечка встигнуть охолонути.⠀