Пісочний пиріг з яблуками в духовці

Нарешті у нас спала спека і можна вже пекти пироги 😅 Як приготувати Пісочний пиріг з яблуками в духовці рецепт простий. Пекла вчора на Яблучний Спас і пиріг був такий ніжно-хрустко-шаруватий. Ну, а пахощі яблук з корицею ви уявляєте ?!😃😃 І ці мармеладні шматочки 🤩 Сьогодні він просочився, і просто тане в роті🤤🤤 Із залишків тіста спекла печиво і зрозуміла, що потрібно з усією порції тіста за рецептом приготувати ще й печиво 😁

Інгредієнти

Для тесту:
250 г борошна
120г сл.масла кімнатної температури
40г цукру
1 жовток
50мл молока
щіпка солі
ДЛЯ ЗМАЗУВАННЯ:
1 ст. ложка молока
1/2 ч. ложки цукру

НАЧИНКА:
850г неочищених яблук
цедра і сік 1/2 лимона
50г тростинного цукру
1 ст. ложка манки
1 ч. ложка кориці
1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю

Пісочний пиріг з яблуками в духовці покроковий рецепт

1. Просіяти борошно, швидко перемішати з маслом. Додати інші інгредієнти. Скачати в кулю. Якщо тісто погано збирається, можна додати трохи молока. Загорнути в плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин. Підготувати начинку: яблука почистити і порізати кубиками 1-1.5 см.
2. З’єднати з цедрою і соком лимона, цукром, корицею, ромом і манкою. Розділити тісто на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати між двома листами пергаменту або плівки. Укласти в форму діаметром 23см. Вирівняти краю і бортик. Наколоти дно вилкой.
3. Дно посипати крохмалем і викласти начинку другу частину тіста Розкачати за розміром. форми, покласти зверху яблук, заліпити краї. Верх пирога змастити молоком, посипати. цукром. Зробити 2-3 отвори для виходу пара.

4. Прикрасити пиріг квіточками із залишків тіста. Випікати в розігрітій духовці 40 хвилин при температурі 200 градусів. Потім знизити. температуру до 170, накрити верх пирога фольгою і піч ще 10-15 хвилин. Остудить.