Піца Лахмаджун по турецьки

Як смачно зробити Піца Лахмаджун по турецьки простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Лахмаджун (арм. ламаджо) – дуже смачне східне блюдо: тонка коржик з пряним фаршем з м’яса і овочів🔥🔥🔥 Я познайомилася з цією стравою в Туреччині і дуже раджу вам теж приготувати, це незрівнянно😋

Інгредієнти

Тісто:
200г не холодної води
350-400г борошна
1 ч. л. сухих дріжджів (5г) або 15г живих
1 ч. л. солі
1 ч. л. цукру
2 ст. л. рослинного масла

Начинка:
250г яловичого фаршу (у мене курячий)
1 шт. ріпчастої цибулі
1 великий болгарського перцю
1 помідор
2 зубчики часнику
1-2 ст. л. дрібно нарізаної зелені (петрушка, кінза)
1 маленький перець чилі (якщо любите, я не додавала)
1 ч. л. томатної пасти
40г розм’якшеного вершкового масла
Сіль, духмяний перець, паприка, за смаком, перець червоний гострий (не додавала)

Для подачі:
Лимон
Помідори
Петрушка або кінза

Піца Лахмаджун по турецьки покроковий рецепт

1. Борошно (350г) просіяти, додати сіль, зробити гірку у вигляді вулкана. У воді розчинити цукор і розмішати дріжджі. Через 5 хвилин влити в центр “вулкана” і розмішати. Якщо потрібно, додати ще 50г борошна. Додати масло і вимісити тісто (5-10 хвилин). Накрити плівкою, прибрати на 40-60 хв. у холодне место.

2. Духовку заздалегідь включити на 220-240°, залежно від можливої температури. Овочі пробити в блендері – млинку або можна прокрутити на м’ясорубці з м’ясом. Або дрібно нарізати ножем. Часник через прес, зелень дрібно посікти. Додати вершкове масло, спеції за смаком, добре размешать.

3. Тісто обім’яти, розділити на 4 або 6 частин, підкотити кожну кульку, накрити. Тонко розкачати один кулька відразу на припыленном борошном пергаменті (2-3 мм завтовшки). Начинку умовно розділити на 4 або 6 однакових частин за кількістю кульок тесту. На корж тонко і рівномірно намазати одну частину начинки.

4. Відправити випікатися на кілька хвилин (4-5, залежить від духовки). Коли краї тіста почнуть злегка рум’янитися, дно стане рум’яним, а начинка посвітлішає, корж вийняти, перекласти на блюдо і накрити великий мискою, щоб лахмаджун не остигав і размягчался.

5. Так випекти всі коржі. Подають коржі у гарячому вигляді, поливши лимонним соком, розподіливши по поверхні гуртки помідора, зелень, згорнувши в рулет.
6. їх Можна готувати на сковорідці. Тоді ділите тісто на 6 – 8 частин. Сковорода повинна бути добре розігріта і стояти на мінімальному вогні. Спочатку покласти корж на гарячу антипригарну сковороду, намазати на неї фарш, накрити кришкою і тримати на маленькому вогні близько 1,5 – 2 хвилини до рум’яності дна коржі і посвітління начинки.
7. Подають коржі у гарячому вигляді, поливши лимонним соком, розподіливши по поверхні гуртки помідора, зелень, згорнувши в рулет – саме так розкривається смак лахмаджуна & Приємного апетиту!