Польський Торуньський пряник

Як смачно зробити Piernik z powidłami – Польський Торуньський пряник простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Традиційна в Польщі різдвяна випічка. Ці перники родом з міста Торунь, міста, що славиться своїми пряниками ще з давнини. ⠀
У Польщі на Різдво вони продаються на кожному кутку, ми купували і їли, після чого я твердо вирішила, що треба його пекти) ⠀ Це неймовірно смачна випічка! По текстурі він як вологий кекс, дуже ароматний, духмяний… це справжня насолода! Я дуже хочу, щоб ви його приготували!
Поляки змушують перника сливовим джемом. Або взагалі не змащують, а тільки поливають шоколадною глазур’ю. Ще можна зверху посипати горішками. Це за бажанням) ⠀ Ще хочу сказати, що рецепт досить бюджетний і швидкий за часом приготування. Через годину модна впоратися – легко) ⠀ Ну що, печемо?

Інгредієнти


Знадобиться:
125 г вершкового масла
100 г цукру
50 г сметани
200 г меду
3 яйця
210 г борошна
1 ст. л какао
2 ч. л розпушувача
3 ч. л спецій для перника (нижче я напишу чим замінити)

Крім цього:
100-150 г сливового павла
100-150 г темного шоколаду
1 ст. л масла без запаху

! Спеції для перника
15 г кориці
5 г імбиру
5 г кардамону
5 г гвоздики
3 г мускатного горіха
3 г запашного перцю
3 г бадьяна
1-2 г чорного перцю
Ваэ змолоти на кавомолці або перетерти в ступці

Польський Торуньський пряник покроковий рецепт

1. М’яке масло збити з цукром в пилку масу. ⠀ Додати жовтки, сметану, мед і ще раз збити. ⠀ Борошно змішати з какао, розпушувачем і спеціями і просіяти в підготовлену масу. Перемішати. ⠀ Окремо збити білки з дрібкою солі в пишну стійку масу. ⠀

2. За 3 прийоми підмішати білки до тесту, кожен раз дуже акуратно перемішувати руками знизу вгору ⠀ Форму для випічки кексу змастити маслом і викласти тісто. ⠀ Можна взяти прямо прямокутну або квадратну форму, потім пряник розрізати навпіл і покласти шматки один на один. ⠀

3. Випікати при 170-180С 45-50 хвилин. Готовність перевірити шпажкою – вона повинна виходити сухою. ⠀ Кекс остудити на решітці. Потім розрізали вздовж на 2 частини (за бажанням можна і на 3) Змастити повидлом. ⠀

4. Шоколад розтопити на водяній бані. Додати масло і добре перемішати. ⠀ Змастити глазур’ю перник з усіх боків. Прикрасити і дати шоколаду повністю застигнути. ⠀

Відео рецепт 👇