Повітряний, солодкий, вологий паска найсмачніший

Сьогодні для вас старовинний рецепт, за яким я печу вже більше десяти років! Це найулюбленіший мій паска ❤ Не вимагає танців з бубном. Повітряний, солодкий, вологий паска найсмачніший рецепт простий. Елементарно замішується, швидко вистоюється, відмінно печеться! М’якуш повітряний, солодкий, вологий, якраз такий, яким личить бути йому в великодньої випічки.

Інгредієнти

На один середній

• 160г борошна
• 4г швидкодіючих дріжджів
• 70г вершкового масла 82.5%
• 70г жирних вершків 35%
• 80г цукру
• 1 ваніль (розпороти черевце і зішкребти насіння)
• щіпку куркуми
• 80-100г жовтків(в ідеалі) або пару яєць С1-кімнатної температури.
• 100г родзинок

ГЛАЗУР
• 2 білки + 4ст. ложки сах. пудри

Повітряний, солодкий, вологий паска найсмачніший покроковий рецепт

1. Оживити дріжджі: налити трішки теплих вершків, дрібку цукру і борошна( брати вже відміряних продуктів), добре рамешать і поставити в тепле місце (у духовку на 50°С, з відчиненими дверцятами, режим верх/низ/обдув) Решту вершків нагріти майже до кипіння і розтопити в них масло.
2. Як тільки дріжджі ожили, піднялися шапочкою і збільшилися в обсязі, додати жовтки, теплі вершки і всі інші інгредієнти, крім родзинок. Добре розмішати до гладкого тіста, за допомогою міксера насадкою лопатка. Прикрити рушником і повернути в духовку подходить.
3. Підійшло тісто втричі, коротко розмішати, вмішати родзинки (заздалегідь вимитий, висушений і обсипаний борошном). Заповнити тестом форму (заповнювати потрібно на 1/3) і знову в духовку на 50°С підходити. Підійшов паска випікати при 180°С близько півгодини, до сухої шпажки. Якщо верхівка почала рум’янитися раніше часу, накрийте її зім’ятої та змоченою водою папером для випічки і печіть далі. ⠀

4. Для шапочки, білки збити з пудрою на великій швидкості, до стійких пік, маса повинна бути гладко-глянсовою. І з допомогою кондитерського мішка або ложки нанести на пасочка і прикрасити, наприклад висушеними меренгами, як у мене. Як тільки білкова глазур висохне і перестане липнути, можна прибирати в пакет для сніданків на хранение.