Як зробити смачний Пряний різдвяний кекс шоколадний рецепт простий.
Інгредієнти
350 г борошна (у мене: 200 г пшеничного борошна + 150 г цільнозернового борошна)
200 г тростинного цукру-сирцю
4 1/2 столові ложки какао (~ 45 р)
1 1/2 їдальні ложки розпушувача
1 щіпка солі
1 чайна ложка прянощів для пряників
1/2 чайної ложки кориці
1/4 чайної ложки мускатного горіха
70 г подрібненого шоколаду
2 яйця, розмір M
400 мл молока
150 мл рослинного масла (я використовую рапсове масло)
Глазур:
250 г цукрової пудри, просіяної
6 столових ложок молока
Кориця за бажанням
Пряний різдвяний кекс шоколадний покроковий рецепт
1. Змастіть маслом форму для випічки кексу, посипте борошном або панірувальними сухарями. Розігрійте духовку до 175 ° C (верх/низ). Борошно змішати з цукром, какао, розпушувачем, сіллю, шоколадом і спеціями. Відкласти сторону.
2. Змішайте молоко, яйця та масло віночком або за допомогою міксера. Двома порціями додати борошняну суміш і недовго перемішати. Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте пряний кекс близько 60 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткой.
3. Дайте трохи охолонути (~ 10 хвилин) і переверніть на сервірувальне блюдо. Дайте повністю охолонути. Змішайте цукрову пудру з молоком і невеликою кількістю кориці. Змастіть глазур’ю кекс.