Пшеничний хліб на заквасці домашній

Пшеничний хліб на заквасці домашній простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Універсальна формула для смачного хліба:
1 частину пшеничного закваски 100% вологості
2 частини води
3 частини борошна

Температура ведення тесту 23 – 24’С.

Інгредієнти на дві невеликі булочки:
150 г закваски/опари на піку
300 г вода1
30 г вода2
400 г пшеничного борошна в/с
50 г борошна пшеничного цз.
9 г солі

Пшеничний хліб на заквасці домашній покроковий рецепт

1. Тестоведение цього хліба може проходити за різними схемами. Для подового хліба я обрала таку: Змішати все борошно і воду 1; аутоліз 30 хвилин. Вмішати закваску – відпочинок 30 хвилин. Додати сіль, воду 2 по необхідності. Заміс руками або тестомесом – 5 минут.
2. Перекласти тісто в контейнер змащений маслом. Бродіння приблизно ~ 5 годин. Під час бродіння зробити 4 – 5 складань (Stretch and Fold ) з інтервалом в 30 – 40 хвилин. Останній час бродіння тісто не трогаем.

3. Сформувати буханця як подобається. Розстойка в холодильнику (5 – 6’C), 12 – 16 годин. 🔥 Випічка в розпеченому чавунному казані – 20 хв при температурі 250’С, під кришкою. Через 20 хв кришку зняти, допікати 15 хв при 220’С.