Пшоняна каша з гарбузом на молоці і окропі

Моя мама розповідала мені, що коли вона студенткою приїхала в селище за розподілом – вона змушена була знімати кімнату в будинку – як і всі студенти. На власне житло звичайно не вистачало, та навіть на оренду без господині практикантам грошей було обмаль. Саме з цього будинку мій тато забирав маму на побачення. Саме в цьому селищі народилася через кілька років і я … Але історія сьогодні про пшоняну кашу з гарбузом. Як зробити Пшоняну кашу з гарбузом на молоці і окропі рецепт простий і швидкий на сніданок.
Цією кашею господиня пригощала дівчаток -практиканток , які в неї жили. Це було щедро, вона не зобов’язана це робити і дівчатка приймали це з величезною вдячністю… Мама казала, що це була найсмачніша каша з гарбузом яку вона пробувала коли-небудь в своєму житті… Мені мама варила таку кашу рідко… Соромлячись , вона говорила, що її каша не так чудесна як у “господині”. І так я не знаю смак ТІЄЇ САМОЇ каші – моя мені ПОДОБАЄТЬСЯ.
І напевно… Мамі б вона теж сподобалася… А мій посил сьогодні дуже простий – роблячи для когось маленькі ПРИЯТНышки, які для вас здаються не значними – для когось ВОНИ можуть стати “найбільш смачною кашею в житті”. Не соромтеся ВІДДАВАТИ… Від душі, від щедрості, від чистого серця…

Інгредієнти

2 склянки води (400 мл)
2 склянки молока (400 мл)
200 гр крупи пшоняної
3 ст. л. цукру
150 гр гарбуза, очищеної
50 гр родзинок
50-70 гр вершкового масла
Щіпка кориці (за бажанням)

Пшоняна каша з гарбузом на молоці і окропі покроковий рецепт

1. Крупу промити. Залити 2ма склянками води, очищену гарбуз і поставити на плиту і варити на середньо-високому вогні приблизно 8-10 хвилин до повного википання воды.
2. Потім кашу залити молоком, додати цукор , родзинки і варити ще близько 15 хвилин, не забуваючи мешать.
3. Вимкнути нагрів, додати вершкове масло, накрити каструлю кришкою і залишити хвилин на 5-7.