Пухові булочки з сирною начинкою

Всім 🌘добрий вечір, ділюся з вами обіцяним рецептом. Як зробити пухові булочки з сирною начинкою! Тут Дріжджове тісто простіше простого, шикарна сирна начинка з вершковим маслом 🧈. А сметанна глазур для булочок зробить їх дуже ніжними, булочки ще 😋сливочнее. P. s. Ці булочки смачні і на другий день, такі ж м’які 🤩.

Інгредієнти

На ~10 булочок

Тісто:
– 200мл молока
– 80г цукру
– 40г вершкового масла (розтопити)
– 1 яйце
~ 400-440г борошна
– 15г свіжих дріжджів або 5 гр сухих
– щіпка солі
– щіпка ваніліну

Сирна начинка (все змішати безпосередньо перед формуванням булочок):
– 250г сиру
– 1 білок
– 1-2 ст. л. цукру
– 20г вершкового масла кімнатної температури, -ванілін

Сметанна глазур:
– 90-100 г сметани
– 1 жовток
– цукор (за бажанням)
-ванільний цукор.

Пухові булочки з сирною начинкою покроковий рецепт

1. В тепле молоко всипати цукор, сіль, додати дріжджі, розмішати, додати яйце і масло. Далі поступово додати просіяне борошно і ванілін. Заміс тесту 10-15 хв. Ставимо підходити в тепле місце без протягів на 60-90 хвилин. Обминаємо тісто і ділимо на 5 рівних частин, кожну частину скачуємо в кулю, накриваємо плівкою і даємо відпочити 10 мин.

2. Потім кульку розкачати в круг діаметром 20 см і поділити навпіл(я ріжу ножем для піци), в кожній половині зробити надрізи, покласти начинку і скрутити/сформовать булочку. Булочки викладаємо на деко застелений пергаментом, даємо підійти булочкам 30-40 хв, змащуємо сметанною глазурью.

3. Випікати в розігрітій до 180°С духовці ~ 30-40 хвилин. Час випічки залежить від особливостей вашої духовки. Після охолодження булочки за бажанням можна прикрасити цукровою пудрой.