Пухові пиріжки з яблучною начинкою і штрейзеля

Пухові пиріжки з яблучною начинкою і штрейзеля простий рецепт. Ці чудові пиріжки неодмінно повернуть вас у дитинство. М’які, дитячі, з хрустким штрейзеля і ароматом яблук. До речі, яблучну начинку легко можна замінити на вишневу або сирну у будь-якому випадку буде дуже смачно.

Інгредієнти

Здобне тісто:
✔️Борошно пшеничне 300 г
✔️Вода 70 мл
✔️Цукор 50 г
✔️Сіль 1/2 ч. л
✔️Дріжджі сухі швидкодіючі 6 р
✔️Яйця С1 2 шт
✔️Масло вершкове м’яке 30 р

Начинка:
✔️Яблука кисло-солодкі 5-6 шт
✔️Масло вершкове 20 р
✔️Цукор 2-3 ст. л
✔️Кориця за смаком

Штрейзель:
✔️Борошно 50 г
✔️Цукор 30г
✔️Ванільний цукор 1 ч. л
✔️Масло вершкове 30 г

+1 яйце і 1 ст. л. молока для змазування

Пухові пиріжки з яблучною начинкою і штрейзеля покроковий рецепт

1. В теплій воді розвести дріжджі і залишити до появи шапочки. Яйця злегка збити з цукром, додати розведені дріжджі і перемішати. Борошно просіяти, додати сіль і частинами додаючи до рідких інгредієнтів замісити тісто. Як тільки тісто збереться у грудку, необхідно почати додавати вершкове масло по невеликому шматочку до тих пір, поки все масло не буде вмешано тесто.
2. В цілому замішувати тісто потрібно 10-15 хвилин. Якщо тісто здасться занадто м’яким і липким, можна додати трохи борошна. Потім перекласти тісто в миску, змащену рослинним маслом, накрити плівкою і відправити на расстойку в тепле місце на 2 години, з одного обминкой через годину. Поки тісто підходить, необхідно приготувати начинку.
3. Яблука очистити, нарізати невеликими кубиками, викласти на сковороду, додати масло, цукор, корицю, перемішати і протушкувати на невеликому вогні до м’якості, але при цьому зберігали форму. Випарувати зайву рідину або злити. Для штрейзеля змішати борошно, цукор, ванільний цукор і холодне масло.
4. Все перетерти в крихту. Тісто обім’яти, розділити на 12 рівних частин, кожну частину скачати спочатку в кулю, потім розкату в коржик, на середину викласти начинку, краї защипнути і викласти швом вниз на деко, застелене пергаментом.
5. Сформовані пиріжки накрити і залишити на расстойку на 30 хвилин. Духовку розігріти до 190 градусів, пиріжки змастити сумішшю яйця і молока, зверху рясно присипати штрейзеля і випікати 15-17 минут.