Як смачно зробити Пиріг Дід Мороз з тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом пирога, ось таким чудовим Ароматним смачним сдобно-апельсиновим з корицею Сантою (або Дідусем морозом). Одного разу ділилася цим рецептом, доча попросила його приготувати сьогодні і я заодно відзняла процес.
Інгредієнти
380 гр борошна
100 мл. теплого молока
100 мл. теплої води
7 гр сухих дріжджів
60 гр цукру
щіпка солі
3 ч. л. ванільного цукру
60 мл рослинного масла
1 апельсин
1 ч. л. кориці
3 ч. л. ванільного цукру
2 жовтки і +1 яйце для змащування
пара крапель червоного барвника
Пиріг Дід Мороз з тіста покроковий рецепт
1. В миску наливаємо воду, молоко, 1 ч. л. цукру, 1 ст. л борошна, дріжджі і розмішуємо віночком, накриваємо плівкою і залишаємо оживляти дріжджі 20 хвилин. У жовтки додаємо цукор, ванільний цукор, корицю, сіль, цедру одного апельсина, розмішуємо віночком до однорідності, потім додаємо рослинне масло і знову розмішуємо. Якщо в опарі з’явилася пінка
2. , то дріжджі добрі, можна з ними працювати. Додаємо дріжджі в яєчну суміш, розмішуємо віночком, просіваємо борошно і розмішуємо спочатку ложкою, а потім руками. Тісто не повинно бути тугим, злегка липким, можете змастити руки олією і вимісити тісто до однорідності в кулю. Кладемо тісто в чисту, змащену олією миску і залишаємо в теплому місці на 1,5 години на підйом, накривши полотенцем.
3. Процес формування Санти показала в каруселі, формуємо відразу на пергаменті, змащеному олією. Змащуємо Санту сумішшю жовтка і 1 ст. л. молока, в решту суміш додаємо барвник і змащуємо шапочку. Відправляємо в розігріту до 180 гр духовку на 15-20 хвилин, в режимі верх-них. Слідкуйте за Сантою, носик і кулька можуть пригоріти, тому закриваємо фольгою. Готового Санту виймаємо, закриваємо обличчя, ніс і шапочку фольгою і посипаємо цукровою пудрою. Оченята робимо з родзинок. Приємного апетиту
Відео рецепт 👇