Шифоновий бісквіт з ягодами

Шикарний шифоновий бісквіт з ягодами 💓 Я готую цей бісквіт для торта «ЯГІДНИЙ ЙОГУРТ»😍😍😍, мені знадобиться 6 тонких коржів 😉 Візьміть цей рецепт на замітку, можна його використовувати для інших тортів ✔️

Інгредієнти

✔️5 яєць С0
✔️Цукор – 200 г
✔️Борошно – 225 р
✔️Розпушувач – 6 р
✔️Олія соняшникова без запаху – 100 г
✔️ягоди смородини (можна взяти чорницю/лохину – для тесту потрібні дрібні ягоди) – 100 г
✔️Крохмаль для ягід – 5-7 г

Шифоновий бісквіт з ягодами покроковий рецепт

1. Продукти для торта підготувати кімнатної температури. Ягоди для тіста розморозити, просочити паперовими серветками від зайвої вологи. Просіяти борошно з розпушувачем і перемішати, духовку розігріти на 150-160 градусів, підготувати 2 форми діаметром 18 см для выпечки.

2. Збити яйця з цукром до пишної і світлої маси, ввести просіяну продукти в кілька етапів ввести сухі продукти, обережно вимішуючи тісто лопаткою «верх-низ», потім додати масло, добре і акуратно вмішати його. Останнім етапом додаємо ягоди – для цього змішаємо їх з 5г крохмалю, і додамо в тісто. Трохи ягід залишити, щоб потім додати на поверхню теста.

3. Перелити тісто по формах, зверху присипаємо ягодами. Випікаємо 25-30 хвилин при 150-160 градусах (дивитися по своїй духовці) готовність перевірити сухий палочкой.

4. Готовий бісквіт виймаємо з духовки і охолодити на решітці, можна остуджувати або перевернувши форму з бісквітом або поставити кільце боком.
Коли бісквіти повністю охололи, акуратно витягаємо їх, пройшовшись ножем по краю форми. Зараз можна прибрати бісквіти в харчовій плівці на стабілізацію, на 3-8 годин. Але, скажу чесно, я цього не робила в цей раз, я просто остудила бісквіти і відразу розрізала кожен на 3 частини – у мене вийшло 6 коржів по 1,5 см приблизно) вони не зламалися, і були ніжні і соковиті сразу.

Відео рецепт 👇