Пиріг кіш з куркою, грибами і сиром в сметанною заливці

Пиріг кіш з куркою, грибами і сиром в сметанною заливці в духовці простий рецепт. Ви тільки уявіть розсипчасте пісочне тісто, соковита курино-грибна начинка, повітряна рум’яна сирна шапочка і найніжніша сметанна заливка!😍 Дуже смачно! Дуже ситно і з простих інгредієнтів 🙌

Інгредієнти

для високого пирога 22 см

Тісто:
200 гр. борошна
100 гр. холодного злив масла
1/3 ч. л. солі
1 жовток
2…3 ст. л. холод води
1/4 ч. л. розпушувача

Начинка:
350 гр. курячого філе
400 гр. печериць
2 ст. л. ростить масла
сіль, перець (за смаком)

Заливка:
4 яйця
400 мл сметани 15-20 % (або 20% вершки)
100 гр. твердого сиру
сіль, перець (за бажанням)

Пиріг кіш з куркою, грибами і сиром в сметанною заливці покроковий рецепт

1. Підготувати форму для випікання-дно простелити пергаментом. Готуємо тісто. Легше всього це зробити в планетарному міксері, але можна і в ручну. У чашу міксера викласти борошно, сіль і розпушувач, перемішати. До борошна додати холодне масло, в міксері з насадкою лопатка або руками зробити крихту. До крихті додати жовток і воду, швидко замісити еластичне тісто. Тісто зібрати в шар.
2. Між двома листами пергаменту розкачати тісто в пласт щоб вистачило по діаметру вашої форми на дно і борти, намотавши пласт тіста на качалку, перенести у форму, якщо при перенесенні тісто порветься або не ляже рівно -підкоригувати руками, сформувавши дно і бортики пирога. Відправити форму з основою в холодильник.
3. Готуємо начинку. Куряче філе і гриби нарізати на невеликі шматочки, обсмажити на ростить маслі спочатку курку 2-3 хв, потім додати гриби і обсмажити разом 5 хв. Злити через друшляк виділилася зайву жидкость.

4. Готуємо заливку. Сир натерти на дрібній тертці. Яйця збити віночком, додати сметану і спеції, разом размешать.
5. Збираємо пиріг. На основу викласти начинку, вилити сметани заливку, рівномірно розподілити виделкою і зверху присипати сиром, сир трохи втопити в заливку виделкою. Зібраний пиріг відправити в розігріту до 200 С духовку на 40-45 хв до рум’яної скоринки сверху.

6. Подавати можна і теплим, але для стабілізації заливки я раджу пиріг охолодити в холодильнику, потім подавати, розігрів у мікрохвильовці 🙌.