Пиріг на дріжджах в духовці з варенням

Як смачно зробити Пиріг на дріжджах в духовці з варенням простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пиріг «Водолаз». Готуємо смачний і простий у приготуванні пиріг, ми його називаємо «потопельник», але я вирішила дати йому назву від передплатників, воно більш симпатичне

Інгредієнти

💢масло вершкове 200 гр.,
💢Сметана 200 гр.,
💢яйця 2 шт.,
💢сода харчова 1/3 ч. л.,
💢сіль 0,5 ч. л.,
💢дріжджі сирі 50 гр.,(сухі 15 гр.)
💢борошно 3,5 склянки
💢цукор 2/3 склянки
💢варення або джем будь

Пиріг на дріжджах в духовці з варенням покроковий рецепт

1. У сметану додаємо дріжджі , сіль, яйця і соду, погашеную оцтом. Змішуємо масу з розтопленим вершковим маслом, перемішуємо і підсипаючи борошно, замішуємо тесто.

2. Скачуємо його в кулю і опускаємо в миску з холодною водою. Тісто має «потонути». Як тільки тісто спливе, значить, воно готове, якщо будете готувати солодкий пиріг, то посипаємо його цукром і вимішуємо, підсипаючи борошно. Якщо м’ясна начинка або якась інша цукор не добавляем.

3. Потім тісто ділимо на дві частини, одну частину розгортаємо в пласт, товщиною 5-7 мм, викладаємо начинку і накриваємо другою половиною тіста. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 25-30 хвилин, до готовності. Обов’язково спробуйте приготувати, нам смачно, нехай буде смачно і вам!

Відео рецепт 👇