Пиріг плетінка Завиванець з вареним згущеним молоком і горіхами в духовці простий рецепт. Обожнюю здобну випічку! І серед усіх булочок-булочок цей красень зі згущеним молоком займає почесне місце в моєму сердечку 💓
Можу відмовитися від шматочка торта, але від нього – ніколи. Він виходить з нереально повітряним м’якушкою, легкий, пухнастий, ароматний, а смак… він просто непередаване! ☺️ Раджу спекти!👍 Я швидко його приготувала, найскладніше було наколоти домашні волоські горіхи))
Можу відмовитися від шматочка торта, але від нього – ніколи. Він виходить з нереально повітряним м’якушкою, легкий, пухнастий, ароматний, а смак… він просто непередаване! ☺️ Раджу спекти!👍 Я швидко його приготувала, найскладніше було наколоти домашні волоські горіхи))
Інгредієнти
▪️Тісто:
•борошно пшеничне в/с – 350 р
•дріжджі пресовані – 12 г (або сухі 4 г)
•молоко тепле – 160 г (або 150 г води і 15 г сухого молока)
•яйце с1 – 1 шт.,
•цукор – 45 р
•сіль – 4 р
•м’яке вершкове масло – 60 р.
▪️Начинка:
•волоські горіхи (або будь-які інші)- 70-80 г,
•варена згущене молоко- 150 р.
Пиріг плетінка Завиванець з вареним згущеним молоком і горіхами покроковий рецепт
1. Дріжджі розчинити в молоці (сухі ретельно розмішати з борошном). ⠀ З’єднати всі інгредієнти, крім масла, замісити тісто ~10 хв руками ( або з допомогою планетарника). ⠀ В кінці замісу частинами ввести розм’якшене вершкове масло, добиваючись повного об’єднання з тестом.
2. Вийде м’яке, еластичне, не липнущее до рук тісто. ⠀ Змастити миску олією, помістити туди тісто, накрити харчовою плівкою, залишити при кімнатній температурі для підходу в 2 рази, ~1,5-2 години, в середині бродіння 1 раз обім’яти тесто.
3. Начинка:
Горіхи підсушити (в духовці, СВЧ або на сковороді), порубати ножем або блендером.
Горіхи підсушити (в духовці, СВЧ або на сковороді), порубати ножем або блендером.
4. Формування:
Дві прямокутні кексовые форми продовжити папером для випічки. ⠀ Тісто розділити на дві частини. Кожну розкачати в прямокутний пласт товщиною 5 мм ⠀ Змастити поверхню вареним згущеним молоком, присипати горіхами і скрутити в рулет. ⠀
Дві прямокутні кексовые форми продовжити папером для випічки. ⠀ Тісто розділити на дві частини. Кожну розкачати в прямокутний пласт товщиною 5 мм ⠀ Змастити поверхню вареним згущеним молоком, присипати горіхами і скрутити в рулет. ⠀
5. Гострим ножем розрізати рулет вздовж на 2 частини, не доходячи до кінця з одного боку рулету 2-3 див. Розгорнути обидві частини зрізами вгору і переплести в джгут. ⠀ Помістити у форму для випічки, накрити харчовою плівкою. Залишити на расстойку (до збільшення удвічі) на 40-60 хв. ⠀
6. Духовку розігріти до 180 градусів. При посадці заготовок збризнути боки і дет духовки з пульверизатора, закрити дверцята. ⠀ Піч~ 40-45 хвилин, перевірити дерев’яною шпажкою на готовність – повинна виходити сухою. ⠀ Остудити на решітці, не накрывая.
Відео рецепт 👇