Пиріг шарлотка з яблуками на сковороді без духовки простий рецепт. Для приготування цього пирога не потрібні духовка і міксер. Ділюся рецептом шарлотки на сковороді. Сьогодні я вирішив поділитися з вами рецептом яблучного пирога, який можна приготувати на сковорідці. Так-так, для такої шарлотки не потрібен міксер і духовка. І виходить вона настільки смачною, що ви з’їсте все відразу, не чекаючи, поки пиріг охолоне. Давайте готувати.
Інгредієнти
• Борошно 150 г
• Молоко 150 г
• Цукор 60 г
• Рослинне масло 60 г (я використовував соняшникова)
• Яблуко 1 шт. (середнього розміру)
• Яйце 1 шт.
• Розпушувач 8 р
• Ванільний екстракт 1 ч. л. (або 10 г ванільного цукру)
• Сіль щіпка
Пиріг шарлотка з яблуками на сковороді без духовки покроковий рецепт
1. Покроковий рецепт, як приготувати шарлотку на сковорідці Змащую сковороду з вершковим маслом і посипаю столовою ложкою цукру. Яблуко нарізаю на скибочки товщиною приблизно 1 см, видаляють серцевину і викладаю на дно сковорідки. Шкірку з яблук при бажанні можна зрізати, але це не обов’язково: після випікання вона стає мягкой.
2. Цукор перемішую з яйцем, потім по черзі вливаю інші рідкі інгредієнти і кожен раз перемішуємо до однорідності. Проціджую борошно з розпушувачем, додаю сіль і знову перемішую. Тісто має бути густим, але текучим. Виливаю тісто поверх яблок.
3. Накриваю сковороду кришкою і ставлю на середній вогонь на 20 хвилин. Під час випікання на кришці буде утворюватися конденсат. Щоб вода не потрапила на пиріг, акуратно знімаю кришку і протираю полотенцем.
4. Через 20 хвилин пиріг повинен піднятися. Перевертаю пиріг і обсмажую 5 хвилин з іншого боку до рум’яної скоринки. Шарлотка виходить на диво дуже смачною