Інгредієнти
Крем:
✔️ Яйця – 2 шт С1
✔️ Цукор – 70 гр
✔️ Молоко – 300 мл
✔️ Крохмаль кукурудзяний ( або борошно ) – 25 гр
✔️ Ванільний цукор – 1 ч. л
Тісто:
✔️ Яйця – 2 шт С1
✔️ Вершкове масло – 80 гр
✔️ Цукор – 100 гр
✔️ Кефір 3.2% – 80 гр
✔️ Борошно – 220-230 гр.
✔️ Розпушувач – 1 ч. л
✔️ Сіль – щіпка
🕑 Час приготування:
все змішати 10-15 хвилин.
Випікати 50-60 хв
🔸Форма: 20 см-24 див. На відео 20 див. Пішло – 60 хвилин.
Підійдуть будь-які фрукти.
Всі продукти мають бути кімнатної температури.
Після випікання, відразу не діставати з форми, інакше крем трохи розійдеться. Дайте пирогу охолонути, 30-40 хвилин у формі. Потім можна діставати.
👉 Якщо розрізати теплим (як на відео) крем буде більш рідким, після повного охолодження, крем схопиться і так текти не буде, але залишиться таким же ніжним.
Пиріг з грушами і заварним кремом покроковий рецепт
У мене 3 груші. Вони були дуже стиглі, тому я додала сік лимона і корицю, щоб не було так солодко. А так можна просто порізати фрукти, без додавання соку лимона і корицы.
✅ Спочатку готуємо крем. Так як треба дати йому охолонути перед духовкою.
✅ В сотейнику змішати яйця, цукор і крохмаль віночком, щоб не залишилося грудочок
✅ Вливаємо молоко. Перемішуємо і ставимо на середній вогонь, постійно помішуємо віночком, щоб не підгорів.
✅ Після закипання, крем почне схоплюватися. І як став щільним, відключаємо, перекладаємо в ємність, накриваємо плівкою Вконтакт і даємо охолонути
✅ Змішуємо м’яке масло з цукром і сіллю. Перемішати віночком.
✅ Додаємо 2 Яйця. Перемішати до однорідності.
✅ Просіваємо борошно, додаємо розпушувач і замішуємо щільне тісто
✅ Додаємо груші, яблука або інші будь-які фрукти. Ще раз перемішати.
✅ Викладаємо у форму
✅ Зверху тіста викладаємо крем, випікаємо в розігрітій духовці 170 градусів. 50-60 хвилин.
Відео рецепт 👇